Őrjöngenek a liberálisok, hogy Kamala Harris igenis fekete jelölt

2024. augusztus 01. 16:48

Amikor Trump reménybeli kihívója indiai származásából tudott előnyt kovácsolni, akkor inkább azzal kampányolt.

2024. augusztus 01. 16:48
null
Bácskai  Balázs
Bácskai Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Stephanie Scarbrough / POOL / AFP

„Donald Trump korábbi amerikai elnök, jelenleg republikánus elnökjelölt szerdán chicagói fekete újságírók rendezvényén vett részt, ahol a riporterek, műsorvezetők kérdezték számos témában.

Az ősszel Trump várhatóan Kamala Harris jelenlegi alelnökkel száll ringbe az elnöki posztért, akinek hivatalos jelöltté válása heteken belül megtörténhet. Az egyik, Harrisre vonatkozó kérdésre válaszolva Donald Trump kifejtette: sok közös ismerősük van, így bár közvetlenül nem találkoztak, de sokat hallott a politikusról.

Ezt is ajánljuk a témában

– Ő mindig is az indiai családi hátterét, származását hangoztatta. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor erről kezdett beszélni – vetette fel a volt elnök, a balliberális média idehaza és külföldön pedig egyként kezdett szemforgatásba.

A kijelentés, miszerint Harris nem is fekete, furcsán hathat azok szemében, akik messziről szemlélik az amerikai politikát. Különösen úgy, hogy elég csupán rávetni egyetlen pillantást. A politikus édesanyja indiai, míg édesapja jamaikai–amerikai származású. Mindenesetre a liberálisok immár végképp azt harsogják minden felületen, hogy Trumpnak elmentek otthonról.

Mindez persze korántsem ilyen egyszerű. 

Kamala Harris 2016-ban indult el először politikai posztért, és végül fölényesen nyert a megméretésen: 2017 és 2021 között ő képviselhette a kaliforniaiak érdekeit az amerikai törvényhozás, a kongresszus felsőházában, a szenátusban.

2016. novemberi győzelméről számos tudósítás jelent meg, köztük például az AP hírügynökség és más médiumok is úgy tálalták a választási sikert, hogy »A kaliforniai Kamala Harris lett az első indiai–amerikai szenátor«. A nemzetközileg ismert és elismert AP hírügynökség hírében például utalás sem található Harris fekete identitására, mindez pedig több médium beszámolójában is visszaköszön.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alfonzo
2024. augusztus 04. 10:50
Tőlem akár lila is lehet. Nem a szín a fontos , hanem az ész
nempolitizalok-0
2024. augusztus 03. 08:53
Kemény, a többi libsi csak irígykedhet. Ha esetleg kevés nekik, akkor leszbi, sőt zsidó is lesz, így kanyarban előzi az egész libsi csürhét.
2024. augusztus 02. 23:15 Szerkesztve
A bevándorláson fog megbukni! Iszonyatosan béna volt és maradt! Ez egy tehetségtelen pojáca!
Lajoss
2024. augusztus 02. 16:04
Max.ti őrjöngtök,mert a Kamala simán megszopatja a pojácát…de mi lesz akkor a magyar költségvetéssel?! 😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!