Fekete vagy indiai? Kamala Harris származásáról elmélkedett Trump

2024. augusztus 01. 09:38

Folytatódik az új szereplős amerikai elnökválasztási kampány.

2024. augusztus 01. 09:38
Kamala Harris Nyitókép: Saul Loeb / AFP

Fotón: Kamala Harris (Saul Loeb / AFP)
 

Kamala Harris jelenlegi amerikai alelnök, a Joe Biden visszalépése után demokrata elnökjelöltté előlépett politikus származásán elmélkedett Donald Trump – írja a BBC. Az amerikai republikánusok elnökjelöltje a multikulturális gyökerekkel rendelkező Harris kapcsán kijelentette: szerinte Harris korábban nem hangoztatta részben ázsiai származását, csak amióta a fekete énjét is felvállalta.

„Nem tudtam az elmúlt évekig, hogy fekete, aztán feketévé vált, és most pedig feketeként akar ismert lenni”

– jelentette ki Donald Trump a fekete újságírók chicagói gyűlésén. „Nos, hát nem tudom: ő indiai? Vagy fekete?” – folytatta Trump. Arról is beszélt: ő mindkettőt tiszteli, „de Harris egyértelműen nem, mert mindvégig indiainak vallotta magát, és aztán hirtelen feketévé vált”.

Erre reagált Kamala Harris is. Szerinte Trump a „régi show-ját folytatja a megosztás és tiszteletlenség jegyében”

és az „amerikai emberek többet érdemelnek”.

Kamala Harris származására nézve az első fekete és egyben első ázsiai gyökerekkel rendelkező amerikai alelnök. Szülei indiai, illetve jamaikai származásúak, ő maga a főleg fekete diákokból álló Howard Egyetemre járt, 2017-től pedig az amerikai kongresszus fekete képviselői csoportjának tagja lett.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
euphorbiapulcherrima
2024. augusztus 03. 10:32
Egyezzünk ki döntetlenben : szinesbőrű.
Ati Papa
2024. augusztus 01. 15:23
Fekete, vagy Indiai? Jó kérdés. Nem a kinézete alapján mondta ezt Trump, hanem a kamerás csaj kijelentése alapján. Sok évvel ezelőtt egy arab országban dolgoztam 2 évig. A szomszéd irodában dolgozott egy pakisztáni fickó. Barátságos jóindulatú srác volt, de az első perctől kezdve nem igazán tudtam a kinézetét hová tenni. Koromfekete ember szög egyenes, négerre ( bocs) egyáltalán nem jellemző koromfekete hajjal.
Aerion
2024. augusztus 01. 13:27
files32 Donald tisztában van vele, hogy a csúti haverja IS Indiai származású? --------------- A te származásod biztosabb: soroszsidó pénzből zabálva nyomod a szarod.
Aerion
2024. augusztus 01. 13:25
Pelso j. Trump most esetleg rasszista idiótáknak akar tetszelegni? ----------- Azt tudjuk, hogy neked úgy tetszelegne, ha női ruhába bújna és szakállt növesztene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!