Nyolcvanegy évvel a második világháborús csata után ismét egy német páncélos tábornok elemzi a kurszki helyzetet (videó)

2024. augusztus 16. 10:53

A történelem ismétli önmagát?

2024. augusztus 16. 10:53

Nyitókép: képernyőfotó/YouTube

A Bundeswehr YouTube videójában az látható Dr. Christian Freuding német páncélos tábornok, a Védelmi Minisztérium ukrajnai különleges vezérkarának munkatársa a Nachgefragt című műsorban bemutatja a kurszki frontot a műsorvezetőnek.

A német tábornok rendszeresen látogat Ukrajnába Pistorius védelmi miniszterrel, ahol a legfrissebb információkat kapja a több mint 1000 kilométeres fronton zajló fejleményekről.

A videóban szó esik arról, hogy az ukránok 4 tengelyben támadják a kurszki régiót, 4 dandárral és ez kb 4000-6000 katonával.
Az eset pikantériája az, hogy 81 évvel a második világháborús kurszki csata után egy német páncélos tábornok elemzi a kurszki helyzetet, ahol egyébként most német páncélozott járművek is vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrán katona a kurszki behatolásról: „Király volt”

A BBC riportjából az is kiderült, hogy az ukránok háromszögeket ragasztanak vagy festenek fel minden olyan utánpótlást szállító teherautóra, harckocsira vagy személyszállító jármű oldalára, amely az orosz határ felé tart , ez az ő „Z” jelük.

Az NZZ cikkéből az derül ki, hogy a németek a „Marder-Schützenpanzer” lánctalpas páncélozott harcjárművet használnak a fronton, a cikkből azt is megtudjuk, hogy amerikai, francia és lengyel fegyverek is vannak a harctéren.

A teljes videót az esetről itt nézheti meg:

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanács bácsi
2024. augusztus 17. 16:20
Van aki semmiből sem tud tanulni. Az menthetetlen. Csak attól félek, hogy megint a péló rossz oldalán találhatjuk magunkat.
Antifleto
2024. augusztus 16. 22:24
A német nácik fő jellemzője hogy világmegváltás céljából világháborúkat szoktak kirobbantani.
pink_vader
2024. augusztus 16. 16:04
Guderian likes this.
soilgyuri
2024. augusztus 16. 15:35
Kialakult egy kisebb vita, hogy az 56-os magyar forradalom és szabadságharc leverői ukránok lettek volna. Ezzel szemben a tény az, hogy a szovjet csapatok főparancsnoka Ivan Sztyepanovics Konyev marshall volt, személyesen irányította a Forgószél hadműveletet, azaz az 56-os forradalom leverését. Születési helye Lodjeino, Vologda kormányzóság. A KGB részéről a műveleteket pedig Ivan Alekszandrovics Szerov vezette, ő adott parancsot a lövetésre a Kossuth-téren október 25-én 11.15-kor. Születési helye: Afimszkoje, szintén Vologdai kormányzóság. Ez a kormányzóság 400 km északra található Moszkvától. A legközelebbi határpont Ukrajnával 800 kilométerre van onnan. Mindkettőjük orosz nemzetiségű volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!