Munkaidőben facebookoztak a román vasutasok, majdnem tragédia lett a vége

2024. augusztus 16. 09:37

A fogalomirányítók rosszul irányították a két vonatot, így azok egy sínre kerültek.

2024. augusztus 16. 09:37
INTERRAIL PASS: RAIL TRAVEL BETWEEN ANGERS AND ISTANBUL

Nyitókép: Hans Lucas via AFP

Egy hónappal ezelőtt az történt Romániában Craiova környékén, hogy egy személyszállító meg egy magán tehervonat egyszer csak szembement egymással, mégpedig ugyanazon a sínen – írja a Főter.ro.

Ha valamelyik mozdonyvezető nem figyel, frontális ütközés lett volna a vége. Így csak óriási ijedtség lett a vége: a két vonatnak sikerült megállnia, alig 200 méterre egymástól.

A fogalomirányítók rosszul irányították a két vonatot, így azok egy sínre kerültek.

Az ügyben eljárás indult, de az esetnek más következményei is lett. A vasúttársaság (CFR) illetékesei összeállítottak egy 11 pontból álló akciótervet, a fentihez hasonló esetek elkerülése végett. 

Ennek a 11 pontnak az egyike kimondja, hogy a vasúttársaság forgalomirányító alkalmazottainak tilos a telefonjukat munkaidőben használni, kivéve a munkaügyi hívásokat, egyéb kütyükről nem is beszélve.

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. augusztus 16. 10:39
Így juthatsz le gyorsan a Balatonra vonattal Travelo Autóval kell menni.
Chekke-Faint
2024. augusztus 16. 10:25
-Ugyanazon pályára irányították-, vagy ugyanazon vágányra. A sin az egy szál eleme a vasúti pályának és azon csak akkor képes vonat közlekedni, ha pályát építenek belőle.
hernadvolgyi-2
2024. augusztus 16. 10:17
A Magyar vasutas "SZÉP" kártyát a Román "SIM" kártyát kapott.
bunko-jobbos
2024. augusztus 16. 10:13
1. "Ha valamelyik mozdonyvezető nem figyel, frontális ütközés lett volna a vége. Így csak óriási ijedtség lett a vége:" Újságírói színvonal a Főtér.ro-nál. Ilyen szóismétlést nem engedhet meg magának egy ember, akinek ez a szakmája. Még én sem, pedig informatikus vagyok. Száz megoldás van, ez az egyik: Ha valamelyik mozdonyvezető nem figyel, frontális ütközés lett volna a belőle, így csak óriási ijedtség lett a vége. 2. Emlékszünk a román gyerekre, aki élőzött a Facebookon, és közben vezetett oszt szembe ment a kamionnal. Kegyeleti okokból nem mutatták a videó végét. Vagy a Hableány katasztrófájára. Vannak olyan emberi tevékenységek, amelyek roppant unalmasak, és elbírják, ha nem figyelsz oda. Egy ideig. Sőt, sokáig. Aztán meg beüt a baj. De ehhez IQ kell, hogy felfogd. 3. Romániában az egyik legszarabb az IQ Európában, pedig ott van egy millió magyar, akik felhúzzák. :-) Versenyben van még Ukrajna, Görögország. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!