„Még soha egyetlen város sem volt ennyire tökéletes helyszín a sport számára” – elalélt a német lap a párizsi olimpia szervezésétől

2024. augusztus 12. 12:18

Nem fukarkodott a jelzőkkel a Süddeutsche Zeitung.

2024. augusztus 12. 12:18

Nyitókép: Youtube/Képernyőfotó

A Süddeutsche Zeitung azt írja, a nézők szerint fantasztikusak voltak a párizsi játékok. Persze nem mindenkinek, mert sok múzeum, színház, szálloda és vendéglő hónapok óta nélkülözte a kultúrára éhes publikumot, amit nem tud ellensúlyozni a sportrajongó tömeg két és fél hét alatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

A német lap szerint az olimpia akkor is elképesztő volt, ha csupán annak tekintjük, ami lett: hatalmas közösségteremtő szórakoztató eseménynek. „A vívás Grand Palaisban volt, a strandröplabdát az Eiffel-toronynál rendezték, az íjászatot az Invalídusok dómjában.

Még soha egyetlen város nem volt ennyire tökéletes színhely a sport számára”

– írja a Süddeutsche.

„Lehet, hogy a társadalmaknak szükségük van az öröm és a testmozgás csili-vili reklámjára – két és fél héten keresztül. Mert az remek, ha a fiatalok az új bálványok hatására leteszik az okos telefont és mondjuk, elkezdenek kosárlabdázni” – írták. A lap szerint minél inkább nyit a NOB az olyan sportágak felé, mint a falmászás, vagy breakdance, annál kevésbé dönt a győzelemről a vérösszetétel és a mutatott teljesítmény.

Emlékezetes: az idei olimpia nem volt mentes a botrányoktól, már a megnyitó ünnepség is rengeteg embernél kiverte a biztosítékot. A ringben is kitört a botrány, amikor egy biológiai férfi nyerte a női bokszolást.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizseslecso07
2024. augusztus 14. 10:27
Igazatok van. Pont odavalók vagytok. A szennyvízbe, és buzik közé. Anyátok meg forog a sírjában, hogy micsoda söpredék lettetek. Grat.
Martell 2
2024. augusztus 13. 00:31
Gyorsan kiverte a buzi firkász, amikor meglátta a kék köcsögöt.
OneiroNauta
2024. augusztus 12. 17:55
Similis simili gaudet. A degenerált német örül a degenerált franciáknak.
akkor ki
2024. augusztus 12. 17:30
Igyatok Szajna szart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!