Már a folyosókon is Orbán Viktort figyelik, pontosan tudják, mi a terve

2024. augusztus 29. 10:25

A The Washington Postnál attól tartanak, hogy a jobboldal megerősödésével a magyar miniszterelnök is egyre nagyobb szerephez juthat az Európai Unióban.

2024. augusztus 29. 10:25
European Political Community (EPC) summit in United Kingdom

Nyitókép: AFP/Rasid Necati Aslim

Az uniós intézmények folyosóin, az Európai Bizottságban és az Európai Parlamentben a tisztviselők minden nap azt figyelik, hogy Orbán Viktor mit lép legközelebb – írja a The Washington Post.

A lap szerint

nem valószínű, hogy a magyar miniszterelnök ki akarná vezetni az országát az Európai Unióból, sőt, arra számít, hogy a jobboldal megerősödésével még inkább berendezkedhet Brüsszelben.

A magyarellenes portálnál megszólaltatták Soros György kedvenc elemzőjét, Krekó Pétert, a Center for European Policy Analysis nevű kutatóintézet munkatársát, aki azt állította a békemisszióról, hogy Orbán Viktor trolldiplomáciát folytatott, és csak dühíteni akarta az EU vezetőit, mert belülről gyengítené az Uniót.

Ezzel szemben a valóság egyébként az, hogy a kormányfő tárgyalásainak egyértelmű eredményei vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. augusztus 29. 22:45
Zsamo zsasé!!
virag-os
2024. augusztus 29. 15:11
Hát igen, akkora az elszigetelődés, hogy mindenki azt figyeli, mi lesz a következő lépés. A hangya dolgozik, a tücskök meg csak figyelnek, két hegedálás között hátha tanulnak valamit és okosodnak. Legalább izgalmasabb lesz az életük és nem unatkoznak.
recipdoki
2024. augusztus 29. 14:20
Szerencsére putlerfasáncsüngő Orbánnal már régóta nem osztanak meg semmi fontosat a NATO- ülésein ,höhöö..sőt az EP Ukrajnának nyújtott ülésein-direkte a magyar képviselőkre utalva -megtiltották a mobiltelók bevitelét az ülésterembe,azon indoklással: Nem szeretnék ,hogy még a szavazás lezárta előtt Moszkvában már tudják milyen döntés született höhöö.. Orbán nemzetközi politikai súlyát - szavainak erejét - a Pápa nemi szervéhez lehet hasonlítani: "Van, de minek?"Tényleg a magyaroknál vezetik a leghülyébbek a buszt?höhöö Aki le van szarva, az ne ugráljon! Nem kell különösebben fantáziadúsnak lenni ahhoz, hogy erre a viccre asszociáljon az ember, amikor az ilyen kreténkeltetű nemzetthynáci mandi szerkik megszólalnak......nem kéne azt a gondolkodást erőltetni,lássuk be nem megy az neked sem,mindig szarul,szarosan jössz ki belőle,..
templar62
2024. augusztus 29. 14:20
Fosnakazelvtársak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!