Korai az ukránok öröme? Itt a térkép, ami beárnyékolhatja a kurszki sikereket (VIDEÓ)

2024. augusztus 19. 08:14

Miközben a figyelem az oroszországi Kurszk megyében zajló eseményekre összpontosul, Donyeck térségében is folytatódnak a harcok, méghozzá orosz sikerrel.

2024. augusztus 19. 08:14
null

Nyitókép: ANATOLIY ZHDANOV / Kommersant Photo / AFP) / Russia OUT

 

A Military Summary egy térképes animációt tett közzé az orosz erők pokrovszki előretöréséről, amely komoly aggodalmat kelthet Ukrajna számára. Bár az ukránok jelentős sikert ért el azzal, hogy behatoltak Kurszk megyébe, az eseményekkel párhuzamosan Donyeck megyében intenzív és jelentős összecsapások történtek – írta meg a Portfolio.

Jelenleg két kulcsfontosságú zónában, Pokrovszk és Toretszk környékén, különösen heves harcok dúlnak.

Julian Röpcke, német újságíró felhívta figyelmet arra is, hogy a közelmúltban az orosz haderő újabb településeket foglalt el a kelet-ukrajnai frontvonalon. Röpcke által közzétett térkép alapján Orlivka és Zselanne települések kerültek orosz ellenőrzés alá.

Ez a fejlemény különösen aggasztó Kijev számára, mivel az orosz csapatok így egyre közelebb kerülnek Pokrovszkhoz, amely az ukrán erők számára fontos közlekedési és katonai központ. Az orosz előretörésének eredményeként csapataik már csak körülbelül 13 kilométerre vannak a várostól.

Mutatjuk a Military Summarry által közzétett videót, amely bemutatja az orosz erők április óta tartó előrenyomulását Pokrovszk térségében:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. augusztus 19. 16:55
Jaj a hoholóknak . Lehet megérdemlik ??? Biztos ami biztos az orosz megfizet nekik mindenért és a jutalomból az egész nyugati parazita multi részesül .
2024. augusztus 19. 09:34 Szerkesztve
"Az ukrán-magyar határszakaszon 7317-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 181-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken" "Magyarország területére 2024. augusztus 16-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 8112 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 12006 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett." "Magyarország területére 2024. augusztus 17-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 8704 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 16 059 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett." Dolgozni jöttek, ugye?
Ad majorem Dei gloriam
2024. augusztus 19. 09:16
A kurszki mit? Haha! Igen, sikerült meglepni az oroszokat, de 7 nap után elakadt az ukrán "manőverező hadviselés". Szudzságt is csak a twitteren foglalták el, az északi irányban lévő kisvárosból meg rendre visszaverik őket. Egy újabb félresikerült PR akció, amiben értékes katonákat veszítenek, Szirszkij ismét bizonyítja, hogy rászolgált a "200-tábornok" gúnynévre. Alá kell írni a megadást, mert minél később teszik, annál több területet veszítenek.
Hohokam
2024. augusztus 19. 08:58
.... de mi ez ahhoz képest, hogy az ukránok meg elfoglaltak 5 tanyát, három falut meg egy rakás krumpliföldet...ja, és ebbe egy rakás ukrán megint belehalt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!