Egyre hevesebb harcok dúlnak Oroszország területén (videó)

2024. augusztus 13. 07:55

A harcok már tíz kilométer mélyen, az Oroszország területén zajlanak.

2024. augusztus 13. 07:55
null

Nyitókép: Roman PILIPEY / AFP

Ahogy lapunk korábban megírta, mintegy 300 ukrán katona, tankok és páncélozott járművek támogatásával határon átnyúló támadást indított a kurszki térségben. A Portfolio értesülése szerint az ukrán hadsereg ismét „lendületbe jött” Kurszk megyében, miközben az orosz erősítés nem tudta stabilizálni a frontvonalat. 

Kedden egy ukrán rohamlövész-alakulat bukkant fel Giri település térségében, amely több mint 30 kilométerre található Szudzsától. Továbbra sem világos, hogy az ukrán csapatok hogyan tudtak ilyen rövid idő alatt ekkora távolságot megtenni, de annyi bizonyos, hogy 

az orosz haderő már összecsapott az ellenséges behatolókkal.

Egy a laphoz került drónfelvételen jól látható, ahogy egy ukrán BTR-4-es páncélozott csapatszállító összecsap egy orosz BMP-3-as lövészpáncélossal. A kijevi jármű az összecsapás során alulmarad, a személyzet pedig az első néhány lövés után elhagyja a gépet. Az orosz vezetők szerint „szorult a helyzet” a térségben, ezért ma délután bejelentették, hogy újabb két járás lakosságát evakuálják, köztük egyet a szomszédos Belgorod megyéből.

Az összecsapásokról készült képeket és videókat itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piramis-2
2024. augusztus 14. 07:49
Hála annak a jó égnek, hogy a drogos törpe megtámadott orosz területeket. A visszavont orosz béke ajánlatból látható, hogy Ukrajnával mint állammal nem kell hosszútávon számolni.
piramis-2
2024. augusztus 14. 07:39
A "Portfolió" nevű szennylap az ukrán nácik propagandáját nyomja. He-he-he-he. Ukrajnát el fogja pusztítani az orosz. He-he-he-he.
EX_Terminator
2024. augusztus 14. 00:23
Ezt komolyan kell venni.
edico
2024. augusztus 13. 14:37
Ezzel az ukránok nagy hibát követtek el. Ezt a hibát az orszok nem fogják megszüntetni, hiszen óriási erőt vonnak el az ukránok a frontról, amit az oroszok ki fognak használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!