Friss hír: oroszok végezhettek a Reuters egyik munkatársával, Moszkva egyelőre nem kommentálta a történteket

2024. augusztus 26. 06:43

A férfi a Reuters stábjával együtt a Kramatorszk városában található Sapphire Hotelben szállt meg, amelyet később végzetes támadás ért – írja a BBC.

2024. augusztus 26. 06:43
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Egy brit állampolgár, aki a Reuters hírügynökség csapatának tagjaként dolgozott Kelet-Ukrajnában, életét vesztette egy szállodát ért rakétatámadás során szombaton – erősítette meg az ügynökség. Ryan Evans biztonsági tanácsadóként volt jelen a fronton. A férfi a Reuters stábjával együtt a Kramatorszk városában található Sapphire Hotelben szálltak meg, amelyet később végzetes támadás ért – írta meg a BBC.

A város ukrán ellenőrzés alatt áll, de közel van a frontvonalhoz. Az ukrán hatóságok szerint a szállodát orosz rakéta találta el. Oroszország egyelőre nem kommentálta az eseményt.

A Reuters szóvivője közleményben tudatta, hogy „mélységesen megrendültek” Evans halálának híre miatt. „Próbálunk további információkat szerezni a támadásról, együttműködve a kramatorszki hatóságokkal. Támogatjuk kollégáinkat és családjaikat” – állt a közleményben.

Legmélyebb részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki Ryan családja és szerettei iránt. Ryan számos újságírónknak segített a világ különböző pontjain történő eseményekről tudósítani; nagyon fog hiányozni nekünk

– tették hozzá. 

A közleményből kiderült továbbá, hogy a csapat két másik tagját kórházba szállították a támadás után, közülük az egyik súlyos sérüléseket szenvedett. Az Ukrán Nemzeti Rendőrség közölte, hogy egy 40 éves brit férfi holttestét emelték ki a szálloda romjai közül, helyi idő szerint vasárnap 18:35-kor, 19 órás keresés után.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. szeptember 05. 06:42
Minek ment oda ez a kurva?
alexandrosz-2
2024. augusztus 26. 21:36
Zsoldostanyán héderelt a médiapatkány. Megérdemelte. Minek ment oda?
billysparks
2024. augusztus 26. 13:33
Ez egy brit tudós volt, akinek a biztonsági tanácsadás a profilja? Érthető, hogy miért halt meg.
Patika
2024. augusztus 26. 11:39
Bocs de aki háborúba megy meg is halhat. (mindegy kitől)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!