Felrobbantott Északi Áramlat: ott vágna vissza az ukránoknak a német baloldal sztárja, ahol a legjobban fáj

2024. augusztus 17. 11:44

Sahra Wagenknecht még a német kormánykoalíciót is megávádolta, hogy információkat hallgat el az Északi Áramlat elleni merénylet kapcsán.

2024. augusztus 17. 11:44

Nyitókép: LORENZ HUTER / PHOTOTHEK MEDIA LAB / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hosszú hónapokon át szinte tabu volt arról beszélni, hogy az orosz-német tengeralatti gázvezeték felrobbantása nem lehetett Moszkva érdeke, sokkal inkább Kijevé vagy Washingtoné. Miután a napokban a Wall Street Journal részletesen megírta, maga Zelenszkij is tudhatott az Északi Áramlat ellen tervezett merényletről, újra téma lett a botrányból.

Ezt is ajánljuk a témában

Ráadásul a napokban elfogatóparancs született egy ukrán állampolgár ellen, valamint két további ukrán búvároktató is a német hatóságok látókörébe került, mint lehetséges elkövető.

A Reuters felidézte: a német hatóságok már nyár elején kérték a lengyelországi tartózkodási hellyel rendelkező férfi letartóztatását, de ott nem akadtak a nyomára, mivel feltehetőleg elköltözött.

Az Északi Áramlat földgázt szállító vezetéknél – melyen az oroszországi Viborgtól egészen a németországi Greifswaldig jut el a gáz a Balti-tenger alatt – még 2022. szeptember 26-án történt robbanás. Ennek következtében a négyből három vezeték teljesen használhatatlan lett. 

Ott vágna vissza az ukránoknak a német baloldal sztárja, ahol a legjobban fáj

„Ha Ukrajnának köze volt az Északi Áramlat elleni támadáshoz, akkor Németországnak le kell vonnia a konzekvenciákat, és 

azonnal le kell állítania a fegyverszállításokat Ukrajnának”

– szögezte le X közösségi oldalán Sahra Wagenknecht, a német baloldali párt, a BSW vezetője.

A politikus felháborítónak nevezte, hogy a német szövetségi kormány nem törekszik arra, hogy tisztázza a kialakult helyzetet, s úgy véli, információkat is visszatartanak az üggyel kapcsolatban.

A német politikus vonatkozó bejegyzést alább olvashatja:

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 338 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2024. augusztus 18. 21:10
Ha ilyen állami terrorizmus megemgedett, akkor a tengeri távíró és üvegszál kábeleket is fel lehet robbantani.
zsuzsa-963
2024. augusztus 18. 21:07
Sahra Wagenknecht egy "tökös" nő Olaf Scholz egy töketlen pasi.
zsolti123
2024. augusztus 18. 00:07
Újabb terelés - még mindig. Nem annyira abszurd, inkább logikus. Aki nem tud olvasni a sorok között, hogy havonta új elméletet hoznak elő, hogy eltereljék a figyelmet az igazságról... Itt van leírva az igazság, senki nem cáfolta: Rab Irén Búvár Kund a nemzetközi vizeken www.magyarhirlap.hu/velemeny/20221003-buvar-kund-a-nemzetkozi-vizeken "Négyezer amerikai tengerészgyalogos hadi felszereléssel és katonai küldetéssel. A hajók tizenhét csomóval szelték a tengert, így nem csoda, hogy másnap hajnalban már dán felségvizeken, egészen pontosan a Bolholm-szigetnél jártak. Eddig lehetett követni az útjukat, mert Bolholm térségében a hajók kikapcsolták az automatikus azonosító rendszerüket"
MaBaker
2024. augusztus 17. 23:30
Kár hogy csak a CIA védi be épp a saját fekete seggét egy kamu sztorival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!