Északi Áramlat-robbantás: elfogatóparancs született egy ukrán állampolgár ellen

2024. augusztus 14. 10:13

Két további ukrán búvároktató is a német hatóságok látókörébe került, mint lehetséges elkövető, de ellenük egyelőre nem lépett életbe elfogatási parancs.

2024. augusztus 14. 10:13
null

Nyitókép: Danish Defence / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Európai elfogató parancsot adott ki Németország egy ukrán búvároktatóval szemben, a férfit azzal gyanúsítják, hogy tagja volt az Északi Áramlat gázvezetéket 2022. szeptemberében felrobbantó csapatnak – írja a Reuters német sajtóértesülésekre hivatkozva.

A német hatóságok már nyár elején kérték a lengyelországi tartózkodási hellyel rendelkező férfi letartóztatását, de ott nem akadtak a nyomára – feltehetőleg elköltözött.

Két további ukrán búvároktató is a német hatóságok látókörébe került, mint lehetséges elkövető, de ellenük egyelőre nem lépett életbe elfogatási parancs.

Ismert: az Északi Áramlat egy tengeralatti földgázt szállító vezeték, melyben az oroszországi Viborgtól egészen a németországi Greifswaldig jut el a gáz a Balti-tenger alatt. A csőhálózat tulajdonosa és üzemeltetője a Nord Stream AG.

Ezt is ajánljuk a témában

2022. szeptember 26-án robbanás történt a vezetékeknél, aminek következtében a négyből három vezeték teljesen használhatatlan lett. Másnap megnyitották az új balti vezetéket Lengyelország felé, Dánián keresztül, az Europipe II vezetékből
 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. augusztus 15. 21:56
Északi Áramlat-robbantás: elfogatóparancs született egy ukrán állampolgár ellen" és most keresik, mint Gyurcsányék Portikot...
Martell 2
2024. augusztus 14. 22:04
Ki hiszi el ezt a mesét ? Az USA robbantotta fel a vezetéket.
Náthás hal
2024. augusztus 14. 21:51
Megtalálták az útlevelét a felrobbantott vezeték mellett?
dodek4b
2024. augusztus 14. 20:02
Vajúdtak a hegyek és végül egy kisegeret szültek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!