A horvát hadsereg bejelentette: azonnal katonákat indít Magyarországra

2024. augusztus 13. 10:48

A horvátok 64 katonát küldenek a magyarországi NATO-misszióra, amelyben az olasz, a török és informálisan az amerikai hadsereg tagjai is szerepet kapnak.

2024. augusztus 13. 10:48
null

Nyitókép: AFP/Denis Lovrovic

A horvát honvédelmi minisztérium bejelentette, az ötödik kontingens 64 katonája indul a magyarországi NATO-misszióra, köztük nyolc nő – írja a horvát Index.

A cikk megjegyzi,

a Magyarország vezetése alatt álló csoport a horvát, olasz és török, valamint informálisan az amerikai hadsereg tagjaiból áll.

Ami a horvátokat illeti, az Ivan Ceka ezredes parancsnoksága alatt álló csapattal többek között védelmi osztag, robbanószerkezet-elhárító és orvoscsoport érkezik.

Ez a NATO-misszió természetesen nem érinti az orosz-ukrán háborút, hiszen a magyar kormány több alkalommal is leszögezte, hogy az ukrajnai misszióból teljes mértékben kimarad.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 13. 20:34 Szerkesztve
Úgy drukkoljatok a ruszkiknak, oroszoponc csőcselék, hogy az ukrán csapatok sorsibsn MAGYAR katonák is hősiesen küzdenek! Nem ide akartam, de itt is mrgtalálja a címzetteket.
tintapaca
2024. augusztus 13. 17:10
Mi van a Horvátországban lezuhant helikopterünk vizsgálatával?
auditorium
2024. augusztus 13. 15:59 Szerkesztve
Eredetileg mindig az hangoztatta a nyugati és a magyar főleg ellenzéki pc média, hogy Ukrajnának , h. JOGA VAN magát megvédeni saját saját területén. Most azonban ezt a kijelentést Zele megváltoztatta, főleg amióta megkapta a kért rakétákat : "Ukr.-nak JOGA VAN visszatámadni az őt megtámadott országot." Mi tudjuk, a Natoországok fegyverével, kiképzésével és önkéntes harcosaival. A Nyugati bölcsek a nyaralások közepette nem veszik észre ennek veszélyét, vagy nem izgatja őket, mert a harctér tőlük messze lenne . Az EU-tagországok többsége helyesli (a sajtó szerint, bár nem volt erről referendum) az ukránok revansát. Az ol. hadügyminiszter nem akar olasz fegyverekkel az oroszok ellen harcolni még indirekt sem, a magyar kormány álláspontját mindenki ismeri, a "Nagyok" : Usa-Kanada, NB-Fr.o-Ném. bátoritja Zelét. Zaporizsec egyik blokja ég, de állitólag nem veszélyes, főleg ha nem oroszokról van szó, hanem az ukránokról. Egymásra mutogatnak ki a tettes ?
hoci74
2024. augusztus 13. 15:14
Úristeeeen mind meghalunk, még a kínai rendőrök is,de a holland rendőrök nem, mert demokrá-CIA van meg jogállam. Mert itt vannak ám a hollandok is a kinaival együtt, és most a horvát katonák.... Elfoglaltak minket. Mert Pekingi Orbán már elmenekült a horvátokhoz és onnan küldi a katonákat.. Minnmegfoghtokhaaníí (fekete Pákó )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!