Welt: Von der Leyen magánháborút vív Orbánnal, de valamire nem gondol

2024. július 17. 21:53

Nyílt párharc bontakozott ki a Bizottság elnöke és a magyar miniszterelnök között.

2024. július 17. 21:53
null

Nyitókép: képernyőfotó Welt

 

Az Európai Bizottság megelégelte Orbán Viktor egyéni akcióit az EU Tanácsának elnökeként – írja a Welt. A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Ursula von der Leyen bejelentette, az informális miniszteri találkozókon Magyarországon nem vesznek részt bizottsági tagok, csak magas rangú tisztviselők. 

Emellett sem von der Leyen, sem a 26 biztos nem utazik Budapestre, hogy közös ülést tartson a magyar kormánnyal.

Ezt is ajánljuk a témában

A legtöbb EU-tagállam elítélte a magyar miniszterelnök lépéseit. Néhány ország, mint például Svédország és Litvánia, már korábban bejelentette, hogy nem küldenek minisztereket az informális találkozókra Magyarországra. Finnország, Észtország, Lettország és Lengyelország is hasonló lépéseket fontolgatnak.

A Welt szerint Ursula von der Leyen döntése mögött több motiváció húzódik. „Először is, az Európai Bizottság vezetőjeként hangsúlyozni kívánja, hogy az ilyen egyoldalú lépések elfogadhatatlanok. Másodszor, Von der Leyen meg akarja akadályozni, hogy Orbán további lépései rontsanak a Nyugat és Moszkva közötti kapcsolatokon az ukrajnai háború kapcsán. Harmadszor, a közelgő bizottsági újraválasztása előtt a döntésével erősíteni kívánja támogatottságát az Európai Parlamentben” – írja a Welt.

Ezt is ajánljuk a témában

A bojkott döntésének kockázatai is vannak a német lap szerint.

Az egyik veszély, hogy az EU egységtelennek tűnhet, mivel minden ország maga dönti el, hogy részt vesz-e az informális találkozókon Magyarországon. Továbbá, az EU Bizottság eljárása Orbánnal szemben esetleg igazságtalan lehet, mivel Orbán különleges diplomáciai csatornákat próbál kiépíteni a konfliktus rendezésére. 

A szankciók elsősorban szimbolikus értékűek, de növelhetik a magyar lakosság bizalmatlanságát Brüsszel iránt.

Ursula von der Leyent elmeszelte az uniós bíróság

Az Európai Unió Bírósága szerdán úgy döntött, hogy az Európai Bizottság nem biztosított „kellően széles körű hozzáférést” a nyilvánosság számára a Covid-19 vakcinaszerződésekhez, és szabálytalanságokat talált a dokumentumok egyes részeinek szerkesztésére vonatkozó indoklásában. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. július 18. 18:44
Nyald ki a seggem ursula von Dart Vader!! Te még a filmbéli alakon is túlteszel, pedig Darth Vadert aztán a legaljasabb tulajdonságokkal ruháztak fel. De még a Star Wars történet író sem gondolhatta volna, hogy Dart Vader-t Valaki űbereli majd. Neked sikerült. Azoknak, akiket érdekel a Star Wars valódi üzenete. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
obi-wankenobi
2024. július 18. 18:31
Tudjuk, mit rontana el Orbán Viktor. A háborús tervüket rontaná el. A világ leigázásának tervét rontaná el. Micsoda bűn ez. "Béke? Nincs béke! - ... hát akkor mit akartok tőlünk?! -.... Halál!" Részlet a Függetlenség napja című filmből. Pedig megüzenték nekünk a történet írók, de nem értettük az üzenetet. A Csillagok háborúja című filmben is ott van kódolva, csak senki nem érti. Én dekódoltam. Íme. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
obi-wankenobi
2024. július 18. 18:10
"Emellett sem von der Leyen, sem a 26 biztos nem utazik Budapestre, hogy közös ülést tartson a magyar kormánnyal." Ez olyan lenne, mintha a lázadók, Darth Vader Nagy Urat meghívnák egy baráti teázásra. ursula von Dart Vader sem különb a filmbéli karakternél. Sőt, pontos mása. A Star Wars film pont arról szól, ami most zajlik. íme. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
connorj
2024. július 18. 11:34
Ez gáz: www.nytimes.com/1987/08/15/business/patents-a-method-to-alter-atmosphere.html hvg.hu/tudomany/20240130_agy_szamitogep_interfesz_neuralink_chip_beultetes_telepathy_telepatia_gondolatvezerles m.youtube.com/watch?v=XSeZDkRvuk8&t=7s&pp=ygUlYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1hZGlrIMOpdg%3D%3D youtu.be/oeC3MOuBfSg?si=3AFqudf-fcsz_ao6 TEHÁT: SZÜKSÉGE VAN A NEMZETNEK RÁTOK. m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=dobog%C3%B3k%C5%91+magyar+a+sz%C3%ADvcsakra#searching vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ napfenyes.hu/cikkek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!