Ursula von der Leyent elmeszelte az Európai Unió Bírósága: saját korrupciós botrányába fullad bele egy nappal a sorsdöntő választás előtt

2024. július 17. 10:57

A hírhedt Covid-19 vakcinaszerződésekkel kapcsolatban találtak szabálytalanságokat.

2024. július 17. 10:57
Greta Thunberg Meets European Commission President To Announce EU Climate Deal

Fotó: Leon Neal/Getty Images

Az Európai Unió Bírósága ma úgy döntött, hogy az Európai Bizottság nem biztosított „kellően széles körű hozzáférést” a nyilvánosság számára a Covid-19 vakcinaszerződésekhez, és szabálytalanságokat talált a dokumentumok egyes részeinek szerkesztésére vonatkozó indoklásában – írja a Politico.

Az ítéletet egy nappal a döntő szavazás előtt hozták meg: Ursula von der Leyennek csütörtökön 361 európai parlamenti képviselő támogatását kell megszereznie ahhoz, hogy ismét megerősítsék az Európai Bizottság élén.

Az ügyet a Zöldek európai parlamenti képviselőinek egy csoportja terjesztette elő, akik a Bizottság és a Covid-19 vakcinagyártók közötti 2021-es megállapodás megértése érdekében hozzáférést kértek a vakcinaszerződésekhez és bizonyos kapcsolódó dokumentumokhoz.

A Bizottság csak részben volt hajlandó betekintést adni bizonyos szerződésekbe, kereskedelmi érdekek védelmére és adatvédelmi okokra hivatkozva.

Az EP-képviselők ezután bíróság elé vitték az ügyet.

Szerdán az EU legfelsőbb közigazgatási bírósága úgy döntött, hogy a Bizottság azon döntése, miszerint a szerződések egyes szakaszait nemes egyszerűséggel kivágják a publikált verzióból, „szabálytalan”. Megállapította, hogy a Bizottság „nem bizonyította, hogy az említett záradékokhoz való szélesebb körű hozzáférés ténylegesen aláásná az említett vállalkozások kereskedelmi érdekeit”.

 

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000035
2024. augusztus 27. 17:09
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­c­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 17. 19:27
Engem csak az érdekelne mi az ítélet szövege és miért nincs börtönben ez az aszott büdös kurva, amit orbán mikronnal manipulált a hatalomba. A többi üres duma. Ez a ribanc minden létező szabályt leszarva, korrupt geciként teszi tönkre azt a keveset, ami még az eu-ból megmaradt. Bö9rtönben lenne a helye egy normálisabb helyen.
Hangillat
2024. július 17. 18:39
EB: Késő bánat ebgondolat. Magyarbálinti államtalan álom a 'maffiaunió'; a Néppárt Pártnépe éltársaké,felnőtteket politikai pedofilizáló, dekadencia játszósarka. Egységben a kétség. European Unidoubt
akkor ki
2024. július 17. 15:52
Jajjj, az csak egy elírás! Hagyjátok már békén szegény ursulát, tiszta mint a bontatlan wc papír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!