Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Választott Nagy-Britannia: hatalmas győzelmet aratott a baloldal

2024. július 04. 23:03

Megtartották a parlamenti választást a szigetországban, a Munkáspártnak több mint 400 képviselője kerülhet be az első exit poll szerint.

2024. július 04. 23:03
null

Nyitóképen: választás a Westminster-székesegyháznál (fotó: Paul ELLIS / AFP)

 

Csütörtökön megtartották a parlamenti választást Nagy-Britanniában. A britek arról döntöttek, megadják-e még a kormányzás folytatásának esélyét a 14 éve hatalmon lévő konzervatívoknak, vagy pedig átadják a felhatalmazást az azóta ellenzékben lévő Munkáspártnak. Az előzetes felmérések igen régóta fölényes munkáspárti győzelmet és a Konzervatív Párt jelentős vereségét vetítettek előre.

A csütörtök késő esti urnazárás utáni első exit poll a következőket mutatja:

 

Munkáspárt: 410 képviselő

Konzervatív Párt: 131

Liberális Demokraták: 61

Reform UK (Nigel Farage pártja): 13

Skót Nemzeti Párt: 10

Plaid Cymru (Wales): 4

Zöldek: 2

 

Ezek az adatok még a BBC és más médiumok által rendelt exit poll felmérést tükrözik: a valódi, pontos eredmények az éjszaka folyamán derülnek ki, ahogy Nagy-Britannia több mint hatszáz választókörzetében összesítik a szavazatokat.

Az bizonyos, hogy a Munkáspártnak egypárti, nagy többsége lesz, és a következő brit kormányfőt Sir Keir Starmernek hívják, aki már pénteken nekikezdhet a kormányalakításnak és a hatalom átvételének.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2024. július 05. 19:22
Egyesek teljesen zakkantak amikor Nagy Britannia kapcsán bolsevizmusról beszélnek. A hozzászólásokból jól látszik milyen kevesen vannak akik értik ezt az országot.
sexykitty-118
2024. július 05. 15:26
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­e­­l­­­d­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Ma is bukik a Zorbán...
2024. július 05. 13:56
Gratulálok a Reform UK óriási sikeréhez, amit a bolsevista média hazudozása és gyűlölködése ellenére is elért. Most az a feladat, hogy át kell venniük a bolsevistákkal kollaboráló toryk helyét, hogy legközelebb már ők legyenek a kihívók. "A kommunisták mindig kifogynak a mások pénzéből"- mint tudjuk, tehát sztem most is hamar meg fognak bukni. Starmer a "teljesítményalapúság" eltörléséről (cancel) hablatyol. Vagyis a dolgozó, szorgalmas embereket kifosztják, és a drogosokat, munkakerülőket, illegális migránsokat fogják pénzelni. Nincs új a nap alatt, a népnyúzó kommunisták mindig ezt csinálták, ha módjukban áll. Így viszont tér nyílik Farage pártja számára, hogy egy jövendő előrehozott választáson a normalitás és tisztesség juthasson hatalomra. Most már ott vannak a parlamentben, sokkal hatkonyabban tudnak fellépni Labour és Tory szélsőbalos gazsággal szemben.
monuskaroly
2024. július 05. 09:13
Tud valaki a bukott "konzervatív" kormány egyetlen jobboldali értékű lépéséről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!