Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Valami véget ért: megvágják az ukrán menekültek támogatását Lengyelországban

2024. július 02. 08:29

Ez van.

2024. július 02. 08:29

Nyitókép: Vyacheslav Madiyevskyy/AFP

A Kárpáti Igaz Szó arról ír, hogy egy július 1-jén érvénybe lépett módosítás miatt mostantól azok a lengyel háztartások, amelyek menekülteket fogadtak be, már nem jogosultak pénzügyi támogatásra.  A belügyminiszter elmondta, hogy 

sok visszaélést tapasztaltak

 a magánlakásokban tartózkodók napi 40 zlotys támogatásánál, ezért ezt a rendszert véglegesen megszüntetik.

Természetesen minden olyan személy,

 aki nehéz humanitárius helyzetben van, továbbra is kap támogatást, de csak közösségi szálláshelyeken

 – közölte Wasik.

Hozzáteszik: a tisztviselő megjegyezte, hogy 

az új menekülteknek járó 300 zlotyis támogatás kifizetése is megszűnik, 

mert szerintük már kevés az új menekült és nem indokolja semmi a rendszer fennállását. 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 04. 10:01
Na,ugye…
pirip8csfalva
2024. július 02. 12:27 Szerkesztve
Szerintem meg valahol jogos,most érted már több mint két éve mindenféle országokban dekkolnak az Ukránok és a többsége arra sem képes,hogy elmenjen dolgozni, ezek meg tények.Nem kell éveken keresztül kijátszani a háború van nálunk kártyát, mert hiszen az adófizetők pénzelik az ő eltartásukat,az Állammal karöltve és ez hosszútávon nem igazságos azokkal szemben akik meg dolgoznak és eleget tesznek minden kötelezettségüknek.Ez ugyanúgy igaz az ingyen élő migránsokra is,nem csak az ukránokra.Nálunk is ez van,minden segítség ellenére nem képesek a nyelvet megtanulni,dolgozni,sokan több milliós autókkal furikáznak de követelik maguknak a ingyen pénzt és lakást. Mégis mire fel?Nekem meg aki dolgozik,fizeti a több ezer frankos adót,a gyerekeim állampolgárok is nekik semmi nem jár,h egy kicsit tehermentesítve legyen a család vagy a kassza...Le kellene állni már az ingyen pénz osztogatással az Ukránoknak.
monuskaroly
2024. július 02. 09:55
Reméljük, nem a visszakényszerítés jeleit látjuk, mert akkor ezek a Tuskék tényleg a legalja. Ha vége lesz a háborúnak, akkor már igen, menjen szépen haza aki nem akar dolgozni!!! De addig ne.
letsgobrandon-2
2024. július 02. 09:54
na mi van ?.. kiszerettek az orkránokból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!