Üzemzavar volt az egyik legnagyobb orosz atomerőműben

2024. július 16. 21:42

A környezetbe nem került radioaktív anyag.

2024. július 16. 21:42

Nyitókép: Sezgin Pancar/Anadolu Agency via Getty Images

A dél-oroszországi Rosztov atomerőmű négy blokkjának egyikét üzemzavar miatt leállt – közölte kedden az orosz energiaügyi minisztérium és a Roszatom állami atomenergetikai vállalat.

A Roszatom közölte, hogy az erőműegység a turbinagenerátor meghibásodása miatt automatikusan leállt.

Az okokat vizsgálják, a sugárzási háttér normális”

– mondta a Roszatom képviselője a Reutersnek.

Az energiaügyi minisztérium közölte, hogy az incidens miatt az ország déli részén ideiglenes korlátozásokat vezettek be az áramfelhasználásra. A rosztovi atomerőmű a legnagyobb energiatermelő létesítmény Dél-Oroszországban, teljes kapacitása 4071 megawatt. A rosztovi régió energiatermelésének mintegy 75 százalékát biztosítja, és más déli régiók hálózatához is csatlakozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezért súlyos szennyező a napelem és a szélkerék: a kacsagörbe problémája

Videó

A nap- és a szélenergiának meg kellene mentenie Földünket a sok feleleges szén-dioxidtól. Ám más a helyzet: tovább súlyosbítják a gondot. A megújulók globális elterjedése jelentősen növeli a szén-dioxid-kibocsátást az úgynevezett kacsagörbe miatt. Az atomenergia jobb megoldást kínálhat – állítja a CarbonCredits.com szakportál.

***

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­u­­n­c­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
connorj
2024. július 17. 05:55
EURÓPAI NÉPEK! HÁBORUZZATOK!!! karpathir.com/2024/07/11/az-ukran-kormany-ugy-dontott-hogy-a-katonai-mozgositas-hatalya-ala-nem-tartoznak-a-soros-birodalom-alkalmazottjai/
pandalala
2024. július 17. 03:28
" Mindjárt szétpattan a bikinifelső Tolvai Reni hatalmas mellein - fotók Origo "
tésztagyári szakmunkás
2024. július 17. 02:22
" erőműegység a turbinagenerátor meghibásodása miatt automatikusan leállt. Ez az az egység, ami minden áramtermelő erőműben van Legyen az szenes, gázos, atom. Nem atomerőművi probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!