Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tusk nagyképűen legyint Magyarországra: „Semmi sem fog változni”

2024. július 01. 13:06

„Mindenképpen kihívás lesz” a magyar elnökség a lengyel miniszterelnök szerint.

2024. július 01. 13:06
Ursula Von Der Leyen And Alexander De Croo Visit Warasw

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Donald Tusk lengyel miniszterelnök újságírói kérdésekre válaszolva a július 1-jén kezdődő magyar uniós elnökségéről beszélt – írja a tvn24.pl. „A magyar elnökség mindenképpen kihívás lesz” – mondta, majd kifejtette, hogy Orbán Viktor több kérdésben más álláspontot képvisel, de szerencsére az Európai Unió rendszere olyan, hogy az elnökség csak „kisegítő funkcióval” bír.

Ez nem döntéshozatal, hanem csak bizonyos döntéshozatali folyamatok megszervezése, ezért valójában semmi sem fog változni”

– mondta Tusk.

„Talán kevésbé lesz dinamikus a folyamat, mert Orbán Viktor nem rejti véka alá szkepticizmusát, különösen Ukrajnával szemben. De túl nagy kárt nem okozhat, én nem félnék” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2024. július 01. 22:51
Ez a radírpók fejű butusk ez mindenképpen azt szeretné elérni, hogy a lengyel magyar baráti kapcsolat megszaksdjon. Mindjuk már múltidő
takasheel
2024. július 01. 19:48
Tuskóék nagyot szeretnének markolni ukilandből, d e a náluk erősebbek elhajtják majd őket a náthás lófaszba! Nem jut nektek, , húzzatok hátra a retekbe, barom polákok!
Reszelő Aladár
2024. július 01. 18:48
Donald az Usulával kötött paktumban azt vállaltad, hogy összecsukod a V4-et és új múltat iratsz, amiben mi sosem voltunk barátok. Erre most Dr Miniszterelnök egy egész komoly frakciót készül összehozni. Nem erről volt szó. Ne kelljün megint elővenni ezt a jogállami szarságot. Épp elég gáz volt az a sok letartóztatás.
Bastyaelvtars
2024. július 01. 17:49 Szerkesztve
Na mocskok, lehet nyüsziteni:) Az összes itt kommentelgető naracskárosult gyökér pontosan tudja, hogy tusknak igaza van, a felcsúti max lassítani tudja az EU i folyamatokat, de megallitani nem. 6 hónapot az EU Fél lábon is kibír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!