Szijjártó Péter keményen üzent a magyar békemisszió miatt jajveszékelőknek: „Biztonsági öveket becsatolni! Nagyon figyeljenek!”

2024. július 07. 11:54

Európa tele van háborúpárti politikusokkal, akik mind „elő is bújtak” ezen a héten – fejtette ki a külügyminiszter.

2024. július 07. 11:54
SZIJJÁRTÓ Péter

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Európa háborúpárti politikusainak támadásai ellenére a magyar kormány folytatja a békemissziót – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videofelvételen. Vasárnap vége a magyar uniós elnökség első hetének, ennek során 

mindenki számára bebizonyosodhatott, hogy ez egy békemisszió lesz a következő hat hónapban

 – mondta a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiemelte: Magyarország, a magyar kormány mindent megtesz majd annak érdekében, hogy hozzájáruljon a szomszédban lévő háború végéhez, hozzájáruljon ahhoz, hogy békét teremtsen a szomszédságában, és ahhoz, hogy Európa két és fél év után végre ki tudjon törni a fojtogató háborús válságból. A külügyminiszter szerint az elmúlt egy hét arra is magyarázatot adott, hogy miért mélyül ez a háborús válság Európában.   

Európa tele van háborúpárti politikusokkal, akik mind „elő is bújtak” ezen a héten, mind meg is szólaltak, mind kritizálták a magyar kormányt,

 a magyar miniszterelnököt, amiért a békéért dolgozik és a béke lehetőségéről folytat egyeztetéseket – fejtette ki Szijjártó Péter.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette: ezek a háborúpárti politikusok az elmúlt két és fél évben fegyverszállításokkal, szárazföldi csapatok küldéséről szóló fantáziákkal, nukleáris fegyverekről történő szóbeszéddel folyamatosan mélyítették a háborús válságot Európában.  „Ezek a támadások minket nem tántorítanak és kedvetlenítenek el, a békemisszió folytatódik, sőt erősödik, ezért 

arra kérem Európa háborúpárti politikusait, hogy csatolják be a biztonsági öveiket, és nagyon figyeljenek a jövő héten is” 

– fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 08. 08:40
Robokuty elmebaja határtalan…ráférne egy kis pihenés valamelyik neres jachton….😎
isler111
2024. július 07. 21:30
Végre egy politikus aki nem a háborút szorgalmazza hanem békét akar.
Patika
2024. július 07. 17:20
Megtisztelő, hogy olvasott.
ada17
2024. július 07. 17:17
Orvos!! Orvos!! Oda az Ötkertbe, a kényszerzubbonyoshoz a tánctérre. Valami Tommaso a neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!