Így jósolja a nyakló nélkül szélsőjobbozó Bloomberg: Meloni és Le Pen nem lesz képes összefogni

2024. július 07. 10:54

A lap úgy viselkedik, mintha legalábbis nácirajzás zajlana Európában.

2024. július 07. 10:54

Nyitókép: ALAIN JOCARD / AFP

A Bloomberg cikkének szerzője arról ír 

megdöbbentő stílusban szélsőjobbozva, 

hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Marine Le Pen vezető francia politikusok véleménye több alapvető kérdésben is eltér.

A hírügynökség római irodavezetője szerint az olasz kormányfő, illetve a francia elnöki poszt várományosa 

nem lesznek jóbarátok”, hiába közös bennük sok minden „jobboldali populistaként”. 

A cikk szerzője szerint Giorgia Melonit rendkívül aggasztja, hogy a Nemzeti Tömörülés ma megnyerheti a választások második fordulóját, még úgy is, ha nem szerez abszolút többséget.

Úgy véli a cikk szerzője, hogy a legjobb esetben sem lennének könnyű szövetségesek egymás számára. Sőt, 

Marine Le Pen egyenesen kihívást jelent Olaszországnak, mivel az jelenleg „annak az újfajta jobboldaliságnak a zászlóvivője és kedvence, amely uniószerte nyomul” 

– olvassuk

Kettejük véleménye a szerző szerint olyan alapvető kérdésekben tér el, mint Oroszország, továbbá az abortusz. Az olasz vezető gratulált francia kollégájának a választás első körében aratott sikerhez, írja a lap, ám koalíciós szövetségese, Matteo Salvini meglovagolhatja, hogy jóban van Le Pennel.

A Nemzeti Tömörülés felemelkedése „tartósan fenyegetést jelent” Meloni számára, aki jelenleg „az EU egyik legdinamikusabb tényezőjének számít”

Ha ma Le Pen sikerrel jár, „az megnyitja a versengést, hogy melyikük legyen a szélsőjobb [!!!] hangadója 

Meloni idáig első volt az egyenlők között” – írja a szerző sokadszorra használva a degradáló „szélsőjobb” minősítést.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 625 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2024. július 08. 10:36
Nyilván nem működnek együtt. Ez a jó q szélsőjobbos gecikben, hogy egymást jobban gyűlölik mint a szocdemeket. Sosem működött a nemzetközi összefogás ilyen pártok között. Volt már több próbálkozás is az EP ben korábban, rendre szét esett a frakció. Hogy a magyar szélsőjobb egyuutmukodjon egy görög vagy portugál szelsojobbal az rendben van, de hogy egy románnal például az már elképzelhetetlen. És ez igaz a nyugati fasisztakra is...
lacika-985
2024. július 07. 16:27
Ami Ukrajnában folyik , a nácitalanitás , az élősködők kiirtása akár csak a gyomirtás , az most kezdődik Európa többi felében .
figyelő4322
2024. július 07. 16:09
Trinitysum 2024. július 07. 13:11 "a sok elemző, újságíró, megmondóember, mért nem látja?" (A valóságot.) Az igaz, hogy jól látod az összefüggéseket, és eddig minden úgy alakul, ahogy kell. Ha így folytatódik, jó eséllyel minden a helyére kerül. Persze szerintem nem arról van szó, hogy a sok elemző, beszélő fej nem látja át ezeket a dolgokat... Meglehet, hogy néhányuk tisztában van a valódi képpel, de az a helyzet, hogy nem azért fizetik őket, hogy a valóságot tárják fel. Az a dolguk, hogy az általad leírtakat megakadályozzák, az egyes konzervatív pártok közötti légkört megmérgezzék. Ezért kapják a gazdáiktól a jó pénzt, és ez biztosítja a kapaszkodást felfelé a létrán!
Akitlosz
2024. július 07. 14:56
Nem gond. Le Pen és Salvini képesek lesznek összefogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!