Spanyolország frontális támadást indított Magyarország ellen – már a cseheknél tart

2024. július 15. 11:55

Hazai érdeklődő híján a Skodával tárgyal a spanyol kormány annak érdekében, hogy megakadályozza az évszázad magyar felvásárlási üzletét, most éppen Orbán Viktor békemissziójára hivatkozva.

2024. július 15. 11:55
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

Miután a spanyol kormány nem talált hazai befektetőt, már a cseh Skodával tárgyal annak érdekében, hogy a cég lépjen be a Talgo vonatgyártó óriás felvásárlásába, és ezzel akadályozza meg a magyar Ganz-MaVag üzletét – írja az El País nyomtatott kiadása.

A spanyol kormány már eddig is politikai okokból, orosz és szélsőjobboldali kapcsolatokra hivatkozva akarta mindenáron megállítani az évszázad magyar felvásárlási üzletét, a tárgyalásra rálátó források pedig most azt állítják,

Orbán Viktor békemissziója az újabb ürügy, amiért Spanyolország frontális támadást indított Magyarországgal és a Talgo átvételével szemben.

Mint megírtuk, a kormány mindenféle ajánlatokkal bombázta a spanyol vállalatokat annak érdekében, hogy vásárolják fel a Talgot, sőt, még ezen felül is mindent bevetett, például közigazgatási szünetet hirdetett, ám hiába húzta az időt, a hazai cégeket nem érdekelte a projekt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 15. 21:28 Szerkesztve
Mintha nem ugyanezt játszaná itthon a magyar elit a külföldi befektetőkkel. Csak mi magyarok gecibbek vagyunk - becsábítjuk őket, és mikor felépítette a céget, akkor szétbasszuk a jogszabályokkal és megjelenik a NER-es vevő, hogy bagóért megvenné. A vétel utána eltűnnek a szopató jogszabályok. Légitársaságokra kivetett adók is csak addig voltak, míg Orbán megvette a Ferihegyet. Utána már nincs extraprofit.
iphone-13
2024. július 15. 17:39
SPANYOLOK AZ USA SEGGÉBŐL LÓGNAK KI! A VÉN ALJAS SOROS AZ ISTENÜK, MI MÁST VÁRNI EZEKTŐL! AZ ELNÖK FELESÉGE BŰNÖZŐ MEG AZ ELNÖK IS!
Lajoss
2024. július 15. 15:21
Egyre több barátunk van Európában… Köszönet a csüngőhasúnak…🤮🤮🤮
ördöngös pepecselés
2024. július 15. 15:05
Halder_1899 2024. július 15. 14:55 Hány eljárás indulna ellenünk hasonló esetben ha ezt mi csinálnánk ??? Miért? Kellett nekünk bármit csinálni a sokmillió eljáráshoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!