Sajtóhír: ha Zelenszkij nem lép, papírnehezékek lesznek az F–16-osok

2024. július 30. 12:37

Kezd egyre világosabbá válni, hogy nem a vadászgépek fogják megváltoztatni a háború menetét.

2024. július 30. 12:37

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Aggasztó hírek érkeztek Kijevből. Ukrajna hónapok óta sürgeti a szövetségeseit, hogy küldjék el a nekik szánt vadászgépeket, mert azok segítségével Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint gyorsan véget érhet az orosz-ukrán háború – írja a The Telegraph.

Ezzel szemben a valóság az, hogy eddig mindössze hat ukrán pilótát képeztek ki az F–16-os vadászgépek vezetésére,

így azokat nem nagyon fogják tudni felhasználni, még akkor sem, ha augusztusban többet is Kijevbe küldenek.

A lap felidézte a Washington Post azon értesülését is, miszerint az ukrán és nyugati tisztségviselők szerint nemcsak túl kevés a képzett pilóta Ukrajnában, hanem az orosz légvédelem jelentős javulása miatt az említett vadászgépeket az ukránok elvileg nem is tudnák azonnal bevetni a fronton.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. július 30. 19:18
Rugják már tökön ezt a gyilkost Zelenszkyt.
goldie-2
2024. július 30. 17:30
Gyökér mandi, miért van az, hogy nem lehet megtekinteni az összes kommentet bejegyzés nélkül?
Wolfram004
2024. július 30. 16:30 Szerkesztve
Nem volna egyszerűbb ukrán állampolgárságot adni azoknak a kiképzett amerikai pilótáknak? Ukrán-NATO kettős állampolgár. Vagy simán ukrán, majd posztumusz visszakapja az eredetit. Mellé temetik a vadonatúj, ropogós útlevelét. Plusz a dicsőség. Vagy miért nem kérik fel Tom Cruiset?
Jose
2024. július 30. 13:45
"nem is tudnák azonnal bevetni" Szóval nem azonnal, hanem később. Mikor? Amikor majd legyengül az orosz légvédelem? És az mikorra várható? Majd azt csinálják, hogy a lelőtt F16-osból kiugrik a pilóta, egyből bele egy másik F16-osba és már száll is fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!