Román kormányfő Orbánról: Mondott valamit Romániáról? Akarják, hogy megtiltsam neki, hogy Romániába jöjjön?

2024. július 28. 22:47

A bukaresti kormányfőt egy sajtóeseményen kérdezték az újságírók Orbán Viktor tusnáfürdői beszédéről.

2024. július 28. 22:47
Marcel Ciolacu

Nyitókép: HENNADII MINCHENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A Transtelex szerint a kérdést arra hivatkozva hárította el a román miniszterelnök, hogy a Orbán Viktor nem tett „Romániát érintő kijelentéseket”. A román kormányfő szinte védelmébe vette a magyar kormányfőt a tusnádfürdői beszéde után, kijelentette, hogy „az ő dolga”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Mondott valamit Romániáról? Akarják, hogy megtiltsam neki, hogy Romániába jöjjön? Ugyanazt mondta Brüsszelben és Budapesten is. Nem az én dolgom. Én konkrét gazdasági kapcsolatokról beszéltem, és láttam, hogy ő is ezekre utalt. 

Elnézést, de Magyarország az EU-n belül Románia harmadik legnagyobb partnere. Ez az igazság. Nem az én dolgom kommentálni a kijelentéseit”

 – fogalmazott Ciolacu.

A kormányfő elmondta, hogy a pénteki találkozón gazdasági kérdésekről tárgyalt a magyar miniszterelnökkel. 

Hozzátette, a román kormány tartja a szavát, és valóban el fogják indítani a Budapest-Bukarest gyorsvasút projektjét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. július 29. 16:43
Most éppen hová igazolnának a románok? Mert hogy pillanatok alatt igazolnak át egy másik táborba, ha az aljas érdekük úgy kívánja. A II. Világháborúban tanúsított magatartásuk évszázadokra nyomta rá a bélyegét erre az identitás nélküli szőröstalpú, kecskabaszó nációra. Távolságtartás tőlük, egyenlő önvédelem! Erdélyt vissza! Aztán tárgyalhartunk... miről is?
Reszelő Aladár
2024. július 29. 15:38
A románok csak az erőből értenek. Most Dr Miniszterelnöknek erős és befolyásos barátai vannak, így a románok hirtelen megtanultak tisztelettel nyilatkozni. De ne feledjük, hogy eg csak addig tart, amíg erősek maradunk.
packó_
2024. július 29. 10:21
Talán meg kellene egyezni.
Phm045
2024. július 29. 09:06
Románia átáll?????? Ha igen akkor nagyon résen kell lenni amikor megfordítja a köpönyegét, hogy akkor is mi maradjunk előnyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!