Újra találkozik tusványosi előadása előtt a román miniszterelnökkel Orbán Viktor

2024. július 24. 18:43

A két politikus hamarosan Bukarestben fog tárgyalni.

2024. július 24. 18:43
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Idén is, hasonlóan a tavalyi évhez, informális találkozóra kerül sor Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Marcel Ciolacu román kormányfő között a tusnádfürdői előadás előtt. A Maszol értesülései szerint a két politikus hamarosan Bukarestben fog tárgyalni.

Tavaly szintén volt egy hasonló jellegű találkozó, amikor Orbán Viktor és Marcel Ciolacu egy nappal a magyar miniszterelnök tusványosi látogatása előtt közösen ebédelt a román fővárosban. Az eseményen akkor jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, valamint Sorin Grindeanu közlekedési miniszter is. Az idei találkozó különleges jelentőséggel bír, mivel jelenleg Magyarország látja el az Európai Unió soros elnökségét.

A tusnádfürdői szabadegyetemen idén is kiemelt figyelmet kapnak a politikai és közéleti előadások. A négy napos rendezvényen számos magyarországi és romániai magyar politikus vesz részt.

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
MyOp
2024. július 25. 16:40
Csakhogy a román miniszterelnök megint egy másik fickó. Az előző Ciuca volt, ez most Ciolacu. A mostani sovinisztább, de ez sem fog sokáig maradni. A román politikai élet egyetlen permanens személye a Bakszász (Iohannis elnök), aki savanyú képpel üldögél a Cotroceni-ben, várja, hogy teljen a ciklus (esetében az utolsó), és ha magyart lát, akkor még savanyúbb képet vág főleg így, hogy nem lett Nato-főtitkár, pedig az egyetlen félig-meddig működő Patriot rendszert is odadta az ukránoknak Románia feje felül a pozícióért cserébe. A Patriot-ot elvitték, Iohannist pedig otthon hagyták. Deal!
irmag2
2024. július 24. 22:51
Elegáns a visszatérő találkozás megoldása, mindkét részről.
Expert0418
2024. július 24. 21:15
Végre egy jól sikerült fotó a Főniről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!