Reuters: Addig keménykednek az ukránok, míg a szlovákok tényleg lekapcsolják a villanyt

2024. július 26. 12:02

A szlovák külügyminiszter szerint Szlovákiát „túszul ejtette” Ukrajna és az Európai Unió.

2024. július 26. 12:02

A nyitókép illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Szlovákia csütörtökön arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy ne késleltesse a döntés meghozatalát az általa és Magyarországnak az Oroszországból érkező olajáramlás megzavarása miatt Ukrajnával folytatott konzultációs eljárás közvetítésére irányuló kérelmében – írja a Reuters.

Szlovákia és Magyarország fokozta a nyomást, miután a múlt héten bejelentették, hogy leállították az orosz Lukoil konszern olaját Ukrajnán keresztül, mivel Kijev szankciós listára helyezte a céget.

Hétfőn arra kérték a Bizottságot, hogy alkalmazza a társulási megállapodást, amely alapján azt mondták, Ukrajna nem akadályozhatja meg az olajtranzitokat.

A Bizottság további információkat kért a vitában – mondta egy szóvivő szerdán a Reutersnek. „Felszólítom az Európai Bizottságot, hogy ne húzza az időt, és mielőbb álljon tagállamai és különösen polgárai oldalára” – mondta Juraj Blanar szlovák külügyminiszter.

Nincs időnk, mert a meggondolatlan szankciók és szomszédos államunk felelőtlen lépései nagyon gyorsan negatív következményekkel járhatnak Szlovákiában”

– fogalmazott a Reuters kérdéseire e-mailben elküldött válaszában. Blanar megismételte, hogy Szlovákia „túsz” lett Ukrajna és az Európai Bizottság kezében a vitában.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­a­­ ­s­z­­­e­­x­i­­­ ­p­u­n­c­­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
kir2vik
2024. július 27. 16:30
Magyarországot már rég túszul ejtették a ki nem fizetett jogos pénzekkel. Jó a duma a szlovákoktól. Ez csak azért lehetséges, mert Fico a miniszterelnök, a merénylet miatt pedig most nem támadhatják annyira.
BaGeNMY
2024. július 27. 07:42
Ideje létrehozni a közép-kelet európai uniót, a nyugati porain.
atti64
2024. július 27. 06:35
VALAKI LIKVIDÁLJA MÁR ZELLERT MERT ADDIG NEM LESZ BÉKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!