Orbán Viktor nagy szívességet tehetett Zelenszkijnek, ez lett a vége

2024. július 26. 09:26

Egy fontos ügyben kérhette a magyar kormányfő segítségét az ukrán elnök, majd csúnyán alávágott Magyarországnak.

2024. július 26. 09:26
null

Nyitókép: Facebook

Volodimir Zelenszkij elnök arra kérhette Orbán Viktort, hogy segítsen neki elintézni egy telefonhívást Donald Trumppal – írta meg az ukrán Pravda a Vsquare információira hivatkozva. Emlékezetes, Orbán július 2-án járt Kijevben, ez volt a miniszterelnök békemissziójának első állomása.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pravda szerint ekkor történhetett, hogy Zelenszkij megkérte a kormányfőt, segítsen neki kapcsolatba lépni Donald Trumppal, aki ekkor már esélyes elnökjelöltnek tűnt (és most is annak tűnik).

Ezt is ajánljuk a témában

Az információkat nem cáfolta egy a találkozón résztvevő személy sem, aki azt mondta, „talán így történt”. 

Az időpontok mindenesetre stimmelnek, írja a lap:

  • július 2-án hangozhatott el a kérés
  • Orbán július 11-én találkozott Trumppal
  • július 19-én pedig megtörtént a hőn áhított telefonhívás

Hogy a létrejöttében Orbánnak pontosan mekkora szerepe volt, azt nem tudni, elvégre Zelenszkij más vezető európai politikusokkal is találkozott a két időpont között, akiknek jó a viszonyuk Trumppal, hangsúlyozza az ukrán lap.

Akárhogy is történt, az ukrán elnök nem habozott „meghálálni” a közbenjárást:

zsaroló és a nemzetjözi jogot is sértő módon elzáratta a kőolajvezetéket, ahonnan az orosz olaj érkezett hazánkba és Szlovákiába.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátehetjük: valószínűleg a telefonbeszélgetés sem feltétlenül úgy alakult Trumppal, ahogy Zelenszkij azt szerette volna.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­ ­­p­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
bujdihazafi
2024. július 27. 15:15
Köcsög Zelenszkij..Nato szopó drogos ..Pusztitatja országát,népét...Koldulja a fegyvereket,segélyeket...Mi itthon segítjük az ukránok,hogy legyen mit enniük,legyen hol lakniuk...És elzárja Oroszországból jövő kőolajvezetéket...hogy nekünk MAGYAROKNAK...rosszat csináljon..Takarodjon ki az ilyen Amerikába buzinak.....Népírtó köcsőg..
lhotx
2024. július 27. 08:46
Ukránoknál ez a normális ügymenet, mindenki köteles őket szolgálni, mivel ők akármit megengedhetnek maguknak. Így kerültek a mostani helyzetükbe (is).
alexandrosz-2
2024. július 26. 17:48
Csicskasors. Mindeközben szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. Cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!