Nem csillapodik Franciaországban az olimpiai terror

2024. július 29. 16:50

Ezúttal a telekommunikációs hálózatot érte szabotázs.

2024. július 29. 16:50
null

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Michel Euler 

Hétfő délután újabb szabotázsakciók áldozatává vált az éppen olimpiát rendező Franciaország: legalább három francia telekommunikációs vállalat, az SFR, a Bouygues és a Free hálózatát sikerült ismeretlen tetteseknek vandalizálniuk. Hajnalban 1 és 3 óra között

Franciaország hat központi megyéjében vágták el a vezetékes és mobil telefonszolgáltatáshoz szükséges üvegszálas kábeleket a szabotőrök az SFR hálózatán, illetve további két megyében a Free infrastruktúrájában – értesült a Euronews.

A felelősséget a támadásokért egyelőre senki sem vállalta, az olimpiát a támadások a helyi sajtó beszámolói szerint nem érintették. Marina Ferrari, Franciaország digitális ügyekért felelős államtitkára az X-en jelezte: vezetésével mind az államszervezet, mind a telekomszolgáltatók azon dolgoznak, hogy mihamarabb visszaállítsák a szolgáltatást.

Bár az olimpia ezúttal közvetlenül nem volt érintett, minden bizonnyal a világ figyelmét megragadó globális sporteseménytől nem függetlenül zajlott le ez a szabotázsakció 

három nappal azután, hogy Franciaország nagysebességű vasúthálózatát gyújtogatók vették célba.

Az olimpiai nyitóünnepség előtt nyolcszázezer ember utazását nehezítették meg a szabotőrök a Euronews szerint, közülük százezernek teljes vonatkieséssel kellett számolnia. Az esettel kapcsolatban azóta egy főt letartóztattak, s Gérald Darmanin francia belügyminiszter bejelentette: a szélsőbaloldal állhat a támadások mögött. (A szélsőbaloldal egyébként nemrég nyerte meg Franciaországban az Emmanuel Macron pártja által végrehajtott taktikai visszalépéseknek köszönhetően a választásokat.) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. július 31. 08:39
Nimril Ellenkezőleg. Hagyni kell dolgozni. 1789 óta haladó hagyomány.
survivor
2024. július 31. 08:37
SzélsőBAL ? Rosszul olvasok ?
survivor
2024. július 31. 08:35
Hát megsem Orbán volt ?
Nimril
2024. július 29. 19:39
Ja, ezért kell folyton a "fasisztáktól" meg a barna esőtől rettegni. Ahogyan a belügyminiszterük meg csak maszatolja az ügyet, hát az egészen szánalmasan nevetséges. Ezt az anarchista antifa csürhét meg kell fékezni! Bezzeg, ha a "szélsőjobb" csinálta volna ezt, már a hadsereg is kinn lenne az utcákon... Ebből a kurva kettős mércéből van rohadtul elegem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!