Nahát, Meloni is Pekingbe készül, méghozzá a Dolce&Gabbanával

2024. július 25. 11:59

A miniszterelnök többek között kínai befektetésekről akar tárgyalni Olaszországban, és odacsábítana egy kínai autógyártót is. Kapott is előbb egy szép jogállamisági jelentést a nyakába Brüsszelből.

2024. július 25. 11:59
INDIA-NEW DELHI-CHINA-LI QIANG-ITALY-PM-MEETING

nyitóképünkön Giorgia Meloni olasz kormányfő és Li Csiang 2023-ban, a delhi G20-as találkozón. Forrás: Yue Yuewei / XINHUA / Xinhua via AFP

***

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök beiktatása óta nem járt Pekingben – most aztán alaposan bepótolja az elmaradt penzumot, ugyanis péntektől öt teljes napig Kínában tartózkodik majd, Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Li Csiang miniszterelnökkel is találkozik. A cél: javítani a Kínával folytatott üzleti kapcsolatokat – írta meg a Reutersre hivatkozva az Euractiv.

Meloni ugyanis szeretné hazája gazdasági növekedését erősíteni kínai befektetésekkel – miután egyetlen G7-országként belépett az Egy Út, Egy Övezet kínai üzleti projektbe, majd Washington nyomására tavaly kiléptek belőle.

A látogatás üzleti fórum részére vele tart az olasz Pirelli gumiabroncsgyártó, az ENI energiacsoport, a Leonardo védelmi csoport, bortermelők és számos olasz luxusdivat-márkacsoport, köztük a Dolce & Gabbana.

Az autóipar is fontos eleme lesz a találkozásnak, várhatóan kétoldalú kereskedelmi és ipari megállapodások aláírására is sor kerül – közölte egy másik, a látogatás szervezéshez közel álló forrás, igyekeznek kínai autógyártót Olaszországba vonzani.

A Meloni-vezette Olaszországról nemrég – Magyarország és Szlovákia mellett – elmarasztaló jelentés született a jogállamiság helyzetének tekintetében. Ennek természetesen semmi köze az Európai Konzervatívok és Reformerek, illetve az EU-t de facto irányító Európai Néppárt közeledési próbálkozásai meghiúsulásának.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátehetjük: a pekingi látogatások kapcsán egyébként is izgalmas kettős mércék jellemzik Európát.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­­ ­p­­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
connorj
2024. július 25. 15:52
Adós fizess:. www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
europész
2024. július 25. 13:32
Belepunk kilepunk majd megint belepnenk. Furcsak az olaszok.Kivancsi vagyok mit igernek majd nekik a kinaiak?
benedek77
2024. július 25. 13:07
Szóljatok már ha a csicskamandi lehozta a hírt a dagadt gecitek által, a kínaiaktól felvett, és a nyakunkba varrt egymilliárd eurós hitelről. Csak kiváncsi vagyok, hogy az ostoba parasztoknak hogyan tálalják. Mert ugye az IMF-hitel az szar, a gazdaság szárnyal… De sejtem kussolni fognak ezügyben is, mint ahogy a brutális költségvetési hiányról sem hallani, melynek összege pont annyi mint amennyi tőke felhalmozódott a neres “alapítványokban”. Tudom, tudom háborús veszélyhelyzeti infláció van vagy mi. Hogy európában miért csak nálunk az rejtély… A lényeg hogy van fuci, pájinka, az asszony meg el van verve igaz szolgák? Hajrá koleszterin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!