Neki szabad, amit Orbán Viktornak nem: az ukrán külügyminiszter Pekingbe látogat

2024. július 22. 12:51

Dmitro Kuleba szerint a megbeszélések fő témája az lesz, hogy milyen eszközökkel lehetne megállítani az orosz agressziót, és milyen szerepet játszhatna Kína a tartós és igazságos béke elérésében.

2024. július 22. 12:51
Opening Day Of The Ukraine Recovery Conference

Fotó: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Kínába látogat kedden Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, hogy a Kijev és Moszkva közötti háború lezárásának lehetőségeiről tárgyaljon – jelentették be hétfőn Kijevben.

A külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető megbeszéléseinek

fő témája az lesz, hogy milyen eszközökkel lehetne megállítani az orosz agressziót, és milyen szerepet játszhatna Kína a tartós és igazságos béke elérésében”.

Pekingben a külügyminisztérium szóvivője, Mao Ning is megerősítette, hogy Vang Ji külügyminiszter meghívására Kuleba július 23. és 26. között látogatást tesz Kínában.

Peking Oroszország egyik legfontosabb szövetségese. Júniusban a kínai hatóságok nem vettek részt az ukrajnai békéről szóló, Kijev által Svájcban szervezett csúcstalálkozón, tiltakozásul – a meg nem hívott – Oroszország távolmaradása miatt.

Az ukrán hatóságok most tervet akarnak kidolgozni az igazságos békére, és szándékukban áll meghívni Moszkvát egy második csúcstalálkozóra – jegyezte meg az AFP.

(MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
balbako_
2024. július 23. 16:29
Megtudhatja, hogy amit Orbán mondott igaz.
polárüveg
2024. július 22. 23:48
Esetleg elbeszélgetnek vele, hogy jobb lesz, ha nem szórakoznak Magyarországgal, ha bármikor is segítséget akarnak Kínától. Mert azt a szószegő, hátbaszúrós magatartást a segítővel, amit bemutatott Ukrajna, azt egész Keleten, így Kínában se díjazzák, sőt. Beírják az ezeréves feljegyzéseikbe a jövőbeni miheztartás végett.
Ehetős Odó
2024. július 22. 15:58
Dörgölőzik Kulabá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!