Mellbevágó adat: Bécs környékén az iskolások hetven százaléka nem tud németül

2024. július 23. 06:35

Totális csőd a migránsok integrációja.

2024. július 23. 06:35
Israeli Military Tells More Gazans to Relocate From Khan Younis
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: Ahmad Salem/Bloomberg via Getty Images

„Megdöbbentő hír látott napvilágot az illegális bevándorlók gyerekeiről Ausztriában. Az osztrák statisztikai hivatal tanulmánya szerint a bécsi tanköteles gyerekek mintegy hetven százaléka nem beszél németül. Az oktatás ellehetetlenült, a tanárok tömegesen mondanak fel a fővárosi régióban. Vajon olvasta-e mindezt a nemrég újraválasztott Ursula von der Leyen, aki tovább erőlteti a teljesen eszement migránspaktumot, amellyel azokat az országokat is ilyen helyzetbe akarják hozni, amelyek eddig sikerrel védekeztek az invázió ellen?

Régóta mondják a szakértők, hogy a verbálisan hangsúlyozott integráció zsákutca, ha nem társul mellé hatékony gyakorlat. Márpedig a tényleges integrációhoz szükség lenne a befogadottak elszántságára, tényleges akaratára is.

A befogadóknak pedig széplelkűsködés helyett szóba sem lenne szabad állni olyanokkal, akik nem bizonyítják tevőlegesen, hogy elfogadják a befogadó ország törvényeit, tudomásul veszik, hogy saját kultúrájukat csak akkor élhetik meg szabadon, ha azzal nem sértik és nem nyomják el a befogadók kultúráját, megtanulják az államnyelvet és igyekeznek, hogy előbb-utóbb saját maguk tudják biztosítani munkájukkal családjuk megélhetését.

Gondoljunk bele, hogy aki nyelvtudás nélkül küldi iskolába gyerekeit, az mire gondolhat, mi fog ott történni velük. Nyilván úgy fogják föl, hogy a teljesen kelekótya osztrákok a segély mellé ingyenes gyermekfelügyeletet is biztosítanak. A muszlimokat eleinte még zavaró kereszteket már rég leszedették a falról, a menzákról lassan kitiltották a disznóhúst, a fejkendő viselésén még vitatkoznak egy kicsit, de szép lassan majd csak integrálódik az a pár lézengő őslakos gyerek az illegális bevándorlók tömegébe.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. július 24. 06:59
Mellbevágó adat: Bécs környékén az iskolások hetven százaléka nem tud németül A Heves környéki cigány falvakban vajon hány százaléka tud magyarul a gyerekeknek? Hány százalékuk jár iskolába, "szüleik" közül hány százalék dolgozik, hány százalékuk tud írni-olvasni, hány százalékuk ingyenélő? Egyébként azt tudod hol is van ez a Heves?
hátakkor
2024. július 23. 19:28
6 évesen kb. 1..2 év megtanulni egy nyelvet. Sok mindentől függ. 70 évesen viszont már nehéz arabusul megtanulni..
luisbathhelena
2024. július 23. 17:39 Szerkesztve
Nekem volna egy liberális megoldási javaslatom. Az a néhány megmaradt osztrák gyerek tanuljon arabul! Hoznak arab tanárokat, müezzint, hitszónokot stb, aki még nem muszlim áttérítik és béke lesz. Lesz egységes oktatási nyelv ( arab), egységes kultúra (iszlám), probléma megoldva, a többség döntött. Ja hogy közben elveszik az ország? Hát nem ezt akarták? Nem számoltak a következményekkel? Egyébként mi is hülyék voltunk 1683-ban, meg az osztrákok is hogy hepciáskodtunk itt az ellenállással, meg Bécs ostroma stb.... most ellenállás nélkül elfoglalják. Jó pénzért át kellett volna engedni a törököt és kész. Mikor kitűzik a lófarkas zászlót a Stephansdomra, lehet tudni hogy a Nyugatnak vége. Most még csak sejtjük.
balbako_
2024. július 23. 16:36
Bécs már 15-évvel ezelőtt is egy migránsok által elfoglalt város volt. Csak most mellé elesett a többi nagyváros is. A tiroli gazdálkodók épp olyan undorral negligálják, mint a turisták, akik a boldog békeidők városát keresik. Lassan az első fehér ember gettóvá válik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!