Áldatlan állapotok a bécsi iskolákban: menekülnek a tanárok a migránsdiákok miatt

2024. július 21. 09:47

A tanköteles gyerekek mintegy 70 százaléka nem beszél németül a mindennapi életben.

2024. július 21. 09:47
Feature: High School in Vienna

Nyitókép: Tobias Steinmaurer / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

 

Súlyos a helyzet az osztrák közoktatásban: akadozik az integráció, mivel az még mindig nem kötelező tantárgy a bevándorló diákok számára. Az Osztrák Szabadságpárt tájékoztatása szerint az elmúlt évtizedben az ellenőrizetlen bevándorlásának észrevétlen következményeinek teljes drámája az iskolákban látható.

A bécsi iskolákban egyfelől súlyos problémát okoznak a migrációs gyökerekkel rendelkező diákok, másfelől számuk egyre inkább nő, havonta háromszáz új tanuló terheli a rendszert, 

akik ráadásul semmilyen előfeltételt nem teljesítenek az iskolába járáshoz. 

A Magyar Nemzet megjegyzi, Ausztriában csaknem kilencszázezer iskoláskorú gyermek él, akik közül több mint húsz százaléknak nincs osztrák állampolgársága. Bécs öt kerületében a 6 és 15 év közötti harmadik országbeli gyermekek aránya lassan a teljes korcsoporton belüli lakosság egyharmada.

Mint írják, az osztrák statisztikai hivatal tanulmánya szerint a bécsi tanköteles gyerekek mintegy hetven százaléka nem beszél németül a mindennapi életben. 

Az FPÖ idéz egy tanári szakszervezeti vezetőt, aki szerint rengeteg a pályaelhagyó tanár Bécsben, ennek pedig az az oka, hogy nagy kihívást jelent a migránsgyermekek oktatása. Az osztrák jobboldali párt azt javasolja, hogy 

aki nem tud németül, az nem járhat iskolába.

Hermann Brückl, az FPÖ oktatási szóvivője szerint a nyelvtanulás nem volt probléma a korábbi magyarországi, cseh és szlovák, lengyelországi vagy jugoszláviai menekülthullámoknál, és jelenleg sem probléma az ukrán menekültgyerekeknél. 

Ez csak most válik nyilvánvalóvá az iszlám országokból érkező bevándorlással”

– jegyezte meg. 

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­p­u­n­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Zolotarjov
2024. július 27. 08:36
Hányszor megostromolták Bécset, sikertelenül. Mostanra fegyver nélkül vették be. Soft power..
Kolomp-ér
2024. július 23. 20:59
Álprobléma...
Intruder
2024. július 22. 10:52
Ausztribanc leszopott. Remélem megérem még, amikor Schönbrunn mecset lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!