Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megszerezték az Ukrajnának szállított amerikai csúcsfegyvert az oroszok

2024. július 01. 15:32

Orosz szakemberek egy az egyben lemásolnák a félelmetes ATACMS-t.

2024. július 01. 15:32

Nyitókép: US ARMY / AFP

Először mutatták be az Egyesült Államokból Ukrajnába szállított ATACMS hadműveleti-taktikai rakéták belső felépítését, nevezetesen az irányító és repüléskorrekciós rendszerét az orosz mérnökök, amelynek alkatrészeihez vélhetően a fronton jutottak hozzá – írja a RIA Novosztyi.

Katonai szakértők megjegyezték, hogy a szakértők tanulmányozhatják majd a rakéta rendszereinek működését a repülés során, valamint az irányt korrigáló képességét.

Moszkva vélhetően egyszerre több dologra is kíváncsi a megszerzett információk segítségével: egyrészt vélhetően az egyik legfontosabb adat számukra az lenne, hogy a jövőben hogyan tudják nagyobb hatékonysággal semlegesíteni az ukrán ATACMS-okat, másrészt pedig 

szeretnék lemásolni az amerikai gyártmányú rakétát.

Az ATACMS egy operatív-taktikai ballisztikus rakéta, amelyet a Lockheed Martin fejlesztett ki. Több rakétavetőből, köztük az M142 HIMARS-ból is indítható. Tavaly októberben Vlagyimir Putyin orosz elnök végzetes hibának nevezte az amerikai döntést, hogy ilyen rakétákat szállítanak Ukrajnának. Szerinte ezek a fegyverek további fenyegetést jelentenek, de nem lesznek képesek gyökeresen megváltoztatni a helyzetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2024. július 01. 21:23 Szerkesztve
: D
Mandiner444hu
2024. július 01. 17:52
Kínában már gyártják
letsgobrandon-2
2024. július 01. 17:40
Libsi korcsok nem tudják , mi volt a világ legnagyobb drónja .. segítek......... a Buran
letsgobrandon-2
2024. július 01. 17:37
azoknak akik szerint az oroszoknak nincs elég műholdjuk Nos.. csak szólok.. egy orosz rakéta ugyanúgy el tud navigálni mezei nyugati GPS kordináták alapján mint akármi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!