Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Amerikai rakétákkal támadták meg a Krímet az éj leple alatt

2024. május 24. 17:20

A Krím vonzó célpont, mivel számos olyan rögzített katonai létesítmény található ott, amelyeket nem könnyű álcázni.

2024. május 24. 17:20

Nyitókép: HANDOUT/AFP

Szerda éjszaka Ukrajna amerikai nagy hatótávolságú ATACMS rakétákkal találta el az orosz légvédelmi erők kommunikációs központját a megszállt Alushtában – számolt be a The Wall Street Journal, az ukrán védelmi szervek képviselőjére hivatkozva.

Az ATACMS (Army Tactical Missile System) lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy támadásokat hajtson végre a Krím-félszigeten, különösen a légvédelmi rendszerek, vadászgépek és hadihajók ellen. Áprilisban Ukrajna már használt egy nagyobb hatótávolságú változatot, amellyel repülőtereket, orosz légvédelmi rakétaindítókat és radart semmisített meg. A múlt héten egy másik krími repülőtér is támadás ért.

Ezen a héten Szevasztopol kikötőjére is csapást mértek, és egy hadihajó megsérült. A krími megszálló hatóságok közölték, hogy az orosz légvédelem kilenc ATACMS rakétát lőtt le aznap este.

Mark Kansian, az amerikai tengerészgyalogság volt tisztje úgy véli, hogy Ukrajna a mély csapásokra összpontosíthat, hogy megpróbálja újjáépíteni a személyi állományt egy esetleges jövő évi ellentámadás előtt. A Krím vonzó célpont az ilyen támadásokhoz, mivel számos olyan rögzített katonai létesítmény található ott, például repülőterek és kikötők, amelyeket nem könnyű álcázni. Bár nem valószínű, hogy Ukrajna teljesen el tudja vágni a félszigetet, az ilyen támadások kényelmetlen helyzetbe hozhatják a Krímet.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­e­l­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­i­ ­­p­­­u­n­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
2024. május 24. 20:56 Szerkesztve
@ Kovács Ubul 2024. május 24. 18:30 Irod: A kocsmapult "geostratégiája" 70 IQ alatt. Az okádat a kocsmapulton ízlésesebb, jóval nagyobb IQ-val mint te. A jenki fasiszta uraid sem szebbek vagy okosabbak, lásd a kancsal pedofil buzit.
kar-6-alom
2024. május 24. 19:29
"Ukrajna... "MEGPRÓBÁLJA" újjáépíteni a személyi állományt egy "ESETLEGES" "JÖVŐ ÉVI" ellentámadás előtt." ????? Ezerrel lövik, ágyúzzák, rakétázzák az Ukránokat, ők pedig majd "megpróbálnak" valami "esetlegest" "jövőre"? Háááát ez biztatóan hangzik, ezért érdemes milliárdokat belefeccolni... vagy nem?
kovsa2
2024. május 24. 18:56
Kicsit más, de ide is tartozik. https://www.youtube.com/watch?v=yVNWhztiMAs Nos, a műsorban elhangzik egy verekedős hasonlat. Fordítsunk a dolgon egy kicsit és képzeljük el a következő szituációt. A báty (Oroszország) látja, hogy a húga férje (ukrajnai ukránok) veri a feleségét, a báty húgát (Donbaszi oroszok), van-e joga a bátynak beavatkozni a házaspár veszekedésébe? Meg kell-e védenie a húgát az erőszakos férjtől. Szerintem igen és igen. És ha így tesszük fel a kérdést, szerintem, mindenkinek világosabb, hogy mi történik Ukrajnában 2014 (1992) óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!