Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Már az európai biztosokról egyeztetnek a színfalak mögött

2024. július 01. 21:58

Von der Leyen kiválasztása után a biztosokról is gyorsan döntenének.

2024. július 01. 21:58

Nyitókép: Sebastian Gollnow / AFP

 

Miközben minden szem Brüsszel vezető pozícióira szegeződik, a háttérben már elkezdődtek az európai biztosok kinevezéséről szóló tárgyalások – írta meg a European Conservative

Ezt is ajánljuk a témában

A biztosokat öt évre a Bizottság elnöke jelöli ki, akik majd különböző szakpolitikai területekért lesznek felelősek .

Az Unió vezetőinek a kiválasztása nem tükrözi az európai választók akaratát és úgy tűnik, hogy a biztosok kinevezéséről folytatott tárgyalások is hasonlóan alakulnak.

A lap cikke szerint példa erre Emmanuel Macron lobbi tevékenysége, hogy Thierry Breton francia biztos újabb ciklusra kapjon mandátumot, és hogy előléptessék a Bizottság ügyvezető alelnökévé hatalmas gazdasági portfólióval. Ez ellentmond a francia választók akaratának, akik nagy számban Marine Le Pen Nemzeti Tömörülés pártjának szavaztak bizalmat az európai választásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

Hasonló a helyzet a szomszédunknál is a cikk szerint: Peter Pellegrini szlovák államfő azért találkozott Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel, hogy megszerezze annak támogatását Maroš Šefčovič kinevezéséhez. Šefčovič 2009 óta tagja az Európai Bizottságnak.

Annak ellenére, hogy a szlovák kormány támogatja Šefčovičot, Brüsszelben egy alternatív szlovák biztosjelöltet, Miroslav Lajčákot is esélyesként emlegetnek.

Brüsszel érdeklődése Lajčák iránt különösen furcsa, folytatódik a cikk, mivel a szlovák kormány már egy tapasztalt biztost támogat, és Lajčák nem is bizonyult hatékonynak más munkakörben.

Várhelyivel az lehet a brüsszeli elit gondja, hogy őt a magyar kormány jelölte, ezért nem akarják, hogy egy Orbán Viktor által kinevezett biztos megakadályozhassa Ukrajna erőltetett EU-csatlakozását.

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­l­­d­­ ­a­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Átoperált Kiscsoportos
2024. július 02. 07:56
Ebből is kihagyják a kis ostoba gazdit, Seggbekúrt Cigánytamponok? Milyen kár, h a Nagyonfontos Balfaszt lekalilják ... !!!!!! "Fizess, vagy halj meg! Egy újabb döbbenetes rangsor, amiben utolsók vagyunk. A német Süddeutsche Zeitung egy kölni intézettel együtt vizsgálta meg, hogy az 2019 és 2023 között hány olyan gyógyszert engedélyeztek Európában, amelyik valódi áttörést hozott egy területen, és ebből hány érhető el az egyes tagországokban. A szerzők 32 ilyen gyógyszert találtak, köztük rákgyógyszereket és többek között a diabétesz és a cisztás fibrózis új gyógyszerét is. Ezekből csak Németország és Ausztria polgárai számára elérhető az összes. MAGYARORSZÁG AZ UTOLSÓ A LISTÁN. ITT A 32 ÚJ GYÓGYSZERBŐL 25 NEM HOZZÁFÉRHETŐ, MERT DRÁGÁK."
Bitrex®
2024. július 02. 06:29
Ennek a mamókának legalább tíz unokája van már a hét gyerekétől. Miért nem velük foglalkozik? Mondjuk rejtély, hogy hogyan lehetett ezzel a nővel anno szexelni, ráadásul tartósan, évtizedekig.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 02. 01:07
Vajon Napóleonnak, a sértésnek löknek valami kis koncot? 🐷
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!