Lengyelek is csatlakozhatnak Orbán pártcsaládjához

2024. július 11. 18:46

Pártszakadás után bővülhet a Patrióták frakciója.

2024. július 11. 18:46
null

Nyitókép: AFP

A lengyel jobboldali Konföderáció párt újonnan megválasztott EP-képviselői nem tudtak megegyezni, hogy melyik új EP frakcióhoz csatlakozzanak, így szétváltak. Egyesek az AfD által apalított Szuverén Nemzetek Európája csoporthoz csatlakoztak, míg mások Orbán Viktor újonnan létrehozott Patrióták Európáért csoportjával tárgyalnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A Konföderáció a 2019-es európai választások előtt alakult, de akkor nem érte el a választási küszöböt. 

2024-ben azonban sokkal jobban szerepelt, és hat helyet szerzett az új Európai Parlamentben.

Hosszas viták után a párt néhány tagja elfogadta a német AfD meghívását, hogy csatlakozzanak a Szuverén Nemzetek Európája csoporthoz, míg mások elutasították ezt az irányt.

Ezt is ajánljuk a témában

A párt EU-delegációja megosztottá vált: Stanisław Tyszka, Marcin Sypniewski és Ewa Zajączkowska-Hernik az AfD féle frakcióhoz csatlakozott, míg Bryłka és Tomasz Buczek az Patrióták Európáért kívánnak csatlakozni. Grzegorz Braun, a párt ellentmondásos EP-képviselője, nem csatlakozott egyik csoporthoz sem – számol be az Euractiv.

Összesen 443 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 12. 09:05 Szerkesztve
Anomander: Jaja... Ti, ballibsik vagytok azok, akik mindent tönkreb@sztok! Tönkrebasztátok egész Európát! Eladósítottátok! Itt Lölőzöl, miközben Németország csak a 2023-as évben 48,8 milliárd eurót (cirka 19 324 milliárd forintot) b@szott el a migránsokra, amiért nem Lölő-t, hanem nyakonszúrást, meg lefejezést kaptak. Menekülni? Hová? Az egész várost szétb@szó pöcegödör, lerohadt Párizsba? Lengyelországba, ahova most telepítenek "közös NATO rakétavédelmi támaszpontot"? Az Afganisztánnak kinéző Németországba? Ahova most telepít az USA nagyhatótávolságú rakétákat az orosz - ukrán háború "lezárására"? Mégis ki a f@szom akar Németországba lakni menni? Akkor sem mennék, ha bottal ütnének.... Ne aggódj, itt élőként nincs szükségem a sajnálatodra, én nem abból, hanem munkából élek és köszönöm jól.
Dixtroy
2024. július 12. 08:07
Alakul ez.
ördöngös pepecselés
2024. július 12. 07:02
nem minden lengyel okos nekik is vannak háborúpárti árulóik akik a német(amerikai) segget jobban szeretik az orosznál. Vagy fordítva. Széljárás függvényében.
Chekke-Faint
2024. július 12. 05:54
Remélem a Néppár nevű baloldali szektából átmennek az igazi jobbos pártok is. Már nem foghatják rá, nincs más alternatíva. Ha meg nem, akkor az egyik sem jobboldali párt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!