Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kiderült, miért fél Putyin a tűzszünet ötletétől

2024. július 04. 21:27

Az orosz elnök azonban örül Donald Trump tervének.

2024. július 04. 21:27
Vlagyimir Putyin orosz elnök a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) tagállami vezetőit tömörítő Legfelsőbb Eurázsiai Gazdasági Tanács ülésén Moszkvában 2024. május 8-án.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina

Tűzszünet mindaddig lehetetlen, amíg nem kezdődnek béketárgyalások Ukrajnával – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki asztanai sajtótájékoztatóján az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Egyszerűen nem hirdethetünk ki tűzszünetet abban a reményben, hogy a másik fél valamilyen pozitív lépéseket tesz, egyszerűen nem tehetünk ilyet”

– hangoztatta Putyin, aki a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján vett részt a kazah fővárosba. Hozzátette: Moszkva nem engedheti meg, hogy az ukrán fél a fegyvernyugvást helyzetének javítására és fegyverutánpótlásra használja fel, ahogy korábban tette.

„El kell érnünk, hogy a szemben álló fél olyan lépések megtételébe egyezzen bele, amelyek visszafordíthatatlanok és elfogadhatók az Oroszországi Föderáció számára.

E megállapodások elérése nélkül lehetetlen a tűzszünet – tette hozzá.

Az orosz vezető kevéssé valószínűnek tartja, hogy a konfliktusnak pusztán közvetítők segítségével véget lehetne vetni, a közvetítőt ugyanis fel kellene hatalmazni arra, hogy dokumentumokat írjon alá. Hozzátette ugyanakkor, hogy Oroszország üdvözli a közvetítést.

Elvileg lehetségesnek, de értelmetlennek nevezte, hogy Moszkva az ukrán parlamenthez forduljon a rendezési tárgyalások ügyében, miután Volodimir Zelenszkij ötéves elnöki mandátuma kifutott. Úgy vélekedett, hogy az orosz fél által továbbra is legitimnek tekintett ukrán törvényhozás „a hatalmat bitorló felső vezetésnek van alárendelve”.

Putyin azt mondta, hogy nem ismeri Donald Trump volt amerikai államfő és republikánus elnökjelölt konkrét javaslatait az ukrajnai konfliktus rendezésére, de mint mondta,

azt a tényt, hogy Trump úr elnökjelöltként azt mondja, hogy kész és hajlandó megállítani az ukrajnai háborút, teljesen komolyan vesszük”.

Kulcskérdésnek nevezte, hogy mit tartalmaznak Trump konkrét javaslatai, hozzátéve, hogy nem tudja, hogy a volt hivatali partnere miként készül előterjeszteni őket. „Nincs kétségem afelől, hogy őszintén beszél, és mi ezt támogatjuk” – mondta az orosz elnök.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:27
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­e­l­d­­­ ­a­­­ ­s­z­e­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
lajajakab11
2024. július 05. 03:32
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
2024. július 05. 02:49 Szerkesztve
Egyfelől Putyin elnök úrnak bőven igaza van. Írott kötelmekkel sem bíznék meg egy aljas és polgárok elleni merényletekkel operáló hazug zsidóban nemhogy írott egyezség nélkül. A kölcsönös gyanakvás is akadály. Zselé felfegyverkezik, az norosz meg időt kap az ellenfegyver-fejlesztéshez. Orbán Viktor felvetésével a nyugatnak p r e s z t i z s + p r o f i t - v e s z t e s é g is ! "nehogy már egy Orbán mondja meg a jót és érjen mindent, amire egy EU-s USA csókos nem volt képes" A fegyverbevetés továbbfejlesztő tapasztalatot ad. Szóval a klísrleti proxy-háború továbbra is kell. Ukrajna piacot + arzenál-betelepítést hozhat. profit + hibateszt = 2:1 ben. +Orbán lealázása = 3:1 ben. +EU függőhelyzet = 4:1 ben. +terület térnyerés =5:1 ben Szünet és béke, nem most, nem Orbán miatt vagy által lesz. Orbán így is profitál. Övé a felvetés, és európai népek hangja. plusz ami a fő, a nagypolitika reflektorfénye. Aa nagyobbak által és tőle elirígyelt nemzetközi f i g y e l e m.
pandalala
2024. július 05. 01:18
hoppá! a nap híre: " Tucker Carlson Putyin után Zelenszkijjel is interjút készít A jobboldali véleményvezér hosszú ideje próbálta leszervezni az interjút az ukrán elnökkel. Tucker Carlson most bejelentette, az orosz elnök után a kijevi vezetőt is megkérdezi a konfliktusról. " -->> magyarnemzet.hu/kulfold/2024/07/tucker-carlson-putyin-utan-zelenszkijjel-is-interjut-keszit Azt javaslom, vigyen magával legalább két hazugságdetektort is! ... ;-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!