Kibújt a szög a zsákból: Zelenszkij végre bevallotta, mit gondol Magyarországról

2024. július 09. 09:25

Volodimir Zelenszkij szerint Orbán Viktor nem tudja betölteni a közvetítő szerepét a béke érdekében, mert Magyarország nem elég erős hozzá. Az ukrán elnök a jelöltjeit is megnevezte.

2024. július 09. 09:25
Media Briefing Of Prime Minister Of Hungary And Ukrainian President Volodymyr Zelensky In Kyiv, Amid Russia's Invasion Of Ukraine.

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Magyarország mérete és ereje miatt Orbán Viktor nem tud közvetíteni Ukrajna és Oroszország között a harcok megszüntetése érdekében – többek között erről beszélt Volodimir Zelenszkij a Politico beszámolója alapján. A brüsszeli lap szerint ezzel „elrontotta" a miniszterelnök békemisszióját.

Olyan országra van szükség, amelynek gazdasága befolyásolja Oroszországot és Putyin függ tőle. Van egy nagyon erős hadserege, amelytől Putyin fél. Nincs sok ilyen ország a világon. Az Egyesült Államok ilyen, Kína ilyen, valamint az egységes Európai Unió

– jelentette ki az ukrán elnök, aki korábban elutasította a magyar kormányfő tűzszünettel kapcsolatos javaslatát.

Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy béke akkor lesz, ha valaki azt megcsinálja, azért lépéseket kell tenni, és bár Magyarországnak nincsen arra mandátuma, hogy az Európai Unió nevében tárgyaljon, viszont ő képes feltárni, hogy melyik fél meddig tud elmenni, és ha ezt megtette, akkor utána az európai vezetők majd közösen hozhatnak döntést.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. július 09. 20:54 Szerkesztve
Ez hülyeség. A közvetítőnek nem az a dolga, hogy erővel kényszerítse AZ EGYIK FELET. Zelenszkij úgy képzeli, hogy jön egy katonailag nagyon erős állam és az majd jól "meggyőzi" az oroszokat, így Ukrajna megnyeri a háborút. :-) A valódi közvetítő összehozza a feleket és legfeljebb igyekszik párbeszédre és kompromisszumra bírni őket. DE SEMMIKÉPP NEM ERŐVEL, NEM ERŐSZAKKAL ! Így akár a legkisebb, minden szempontból "gyenge" állam is alkalmas lehet közvetítőnek. Amúgy meg nem is Ukrajnát kell tárgyalóasztalhoz ültetni, hanem Amerikát és Oroszországot ! Zelenszkij csak egy parancsra cselekvő báb, mert ha nem úgy táncol, ahogy fütyölnek neki, a "befektetők" elzárják a pénzcsapokat és Ukrajnának másnap vége van...
Zolt
2024. július 09. 19:39
Valami álomvilágba él ez az illető,mámor drog buziság pedo egyebek. Nincs olyan ország,nagyhatalom akitől fél putyin. Nincs is kitől tartania,mert akitől félhetne az is egyértelműen fél.Csak óriási bukta árán lehet kekeckedni. Csak a buzik pedok drogosok szerint van ez másképp mivel ők egy saját álomvilágba élnek és ezt az ostobaságukat akaják ráerőszakolni a heterokra. Két fajta ember van a hülye(beteg álmodozó) és a hetero. Szerintem
Crow77
2024. július 09. 18:03
A tömeggyilkos báb milliárdokat veszítene a békével! Talán még az életét is! Amíg van még mit átjátszani az ipar,mezőgazdaság és megmaradt javak területén a megmentő nyugatnak addig nyújtani fogják ezt a háborús helyzetet a fegyver gyártó cégek gazdagodása és Európa tönkretétele miatt!
balbako_
2024. július 09. 18:00
Csak az erő nyelvén ért Zselé gyerek? Megkapta. Amúgy a röhej az, ha a soha meg nem adott hiteleket nem kapja aznap bedől Ukrajna, azaz momentán gyengébb állam, mint a lenézett Magyarország. Mi saját lábon állunk van saját működő gazdaságunk, saját hadseregünk nekik ebből semmi sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!