Kezdetét vette Oroszország és Kína tengeri hadgyakorlata

2024. július 15. 16:24

A kínai védelmi minisztérium azt közölte: a kínai és orosz haditengerészeti egységek a közelmúltban elindították a 4. közös tengeri járőrözést.

2024. július 15. 16:24

Nyitókép: HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

A kínai és az orosz haditengerészet közös, immáron negyedik járőrözésbe kezd a Csendes-óceán nyugati és északi részén – jelentette vasárnap a CCTV kínai állami televízió.

A kínai védelmi minisztérium azt közölte: a kínai és orosz haditengerészeti egységek a közelmúltban elindították a 4. közös tengeri járőrözést a Csendes-óceán nyugati és északi részének érintett vizein.

Ezek az akciók nem irányulnak más országok ellen, és semmi közük a jelenlegi nemzetközi és regionális helyzethez

– nyomatékosította a tárca.

Korábban az orosz csendes-óceáni flotta sajtószolgálata arról számolt be, hogy a Gromkij és a Rezkij korvettből álló hajóraj megérkezett a dél-kínai Kantonban lévő Csancsiang kikötőjébe, hogy részt vegyen a Tengeri kölcsönhatás – 2024 nevű közös haditengerészeti gyakorlaton. A július 15. és 17. közötti időszakban a tengeri manőverek során a kínai és orosz haditengerészeti egységek légvédelmi és tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatot hajtanak végre. A két ország tengerészei egyben tengeri mentési feladatokat is végeznek.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­­k­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
letsgobrandon-2
2024. július 15. 17:48 Szerkesztve
jenkiknél ilyenkor jön a zabszem effektus ... ruszkik összeállnak kínával ? Pax americana megy a kukába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!