Itt az orosz válasz az olimpiai kereszténygyalázást követő bocsánatkérésekre

2024. július 29. 06:55

Nem finomkodtak az oroszok.

2024. július 29. 06:55
null

A Izvesztyija arról ír, hogy a 2024-es párizsi olimpia szervezőinek bocsánatkéréséről Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő beszélt. Megírtuk: csúfot űztek a hívő keresztények vallási érzéseiből a megnyitón, ahol bemutatták Az utolsó vacsora „szivárványos paródiáját” drag queenekkel a főszerepekben.

Zaharova szerint 

„teljesen őszinte a tudatlanságuk és a rossz ízlésük, a világról alkotott fájdalmas felfogásuk pedig a liberalizmus diktatúrája miatt van”.

Korábban Anne Deschamps, a párizsi olimpia szervezőbizottságának szóvivője egy sajtótájékoztatón bocsánatot kért az esemény miatt, írják, és azt mondta, hogy a szervezők a társadalom sokszínűségét akarták ünnepelni, nem pedig tiszteletlenséget mutatni a társadalmi csoportok iránt. 

A bocsánatkéréshez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is csatlakozott. A ceremóniáról készült videókat törölték a hivatalos csatornákról.

Emannuel Macron francia elnök ugyanakkor megvédte a megnyitón történteket, és kiemelte, hogy még száz év múlva is erről a ceremóniáról fognak beszélni. Ez könnyen lehet, a kérdés, hogy milyen előjellel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. július 29. 21:57
“…folyamatosan a pofánkba nyomják még olyankor is, mikor erre egyáltalán nem kíváncsi az ember…” - Marhagulya. Másnak meg mást nyomnak a pofájába. Pl. itt a zorbán-banda minden aljasságot és szemétséget, hazugságot. És ezek nem a jó ízlést zavarják! Hanem komoly anyagi kárt okoznak! Ráadásul szétzúzzák a magyarság nagy álmát: végre Nyugathoz tartozni. Emellett megaláznak a külföld előtt - ami sokunk konkrét személyes élménye is. És Keleten is: csak nézzük, ahogy az orosz diktátor gúnyos mosollyal a szája sarkában használja ki a túlmozgásos kis EU-s patkány látogatását, hogy megint elmondhassa a baromságait az aljas háborúja védelmében. És fenyeget is. Amivel szemben Orbán szerint a védelem nem a NATO, EU, hanem a meghunyászkodás. Mintha nem tudná, h a történelemben az agresszor nem lesz megértő. Ő megy, amíg mehet. Valaki (Sz. G.) azt mondta egyszer, h Orbán az évezred Kossuthja. Csak a mi Kossuthunk eljár a császárhoz a “békéért”, vinni vodkát és mahorkát, és venni tőle, amije van.
Zokni
2024. július 29. 17:23
“…úgy hivatkozol a Bibliára, hogy még soha nem olvastad.” - írja 5m stb. Biztos benne? De az semmi. És úgy is hivatkozom a Bibliára, hogy eláll a fülem is. Tovább is van: lyukas a fogam, nem tudok mandarinul és annak idején kosarat adott Ónodi Eszter, így be kellett érnem Jenifer Lopezzel.
Zokni
2024. július 29. 12:38
“A káosz viszont liberális…?… akkor lehet választani!” - hív Taviszegfű. A káosz szintén szélsőjobboldali vád a szabadsággal szemben, amivel szintén az elnyomást leplezi. Amúgy a választás már rég megtörtént. A legfőbb hordozói pl. nálunk e nézetnek a Fidesz vezetése. De lám csak, nem külföldön fektetnek be a lopott pénzükkel? Illetve nem a legjövedelmezőbb vállalkozásokat szerzik meg vele, melyek előbb-utóbb elesnek majd az állami támogatásoktól? Melyek annál jövedelmezőbbek, minél jobban integrálódnak a világba? Mind a tőke, mind a munka, mind pedig a nyersanyagok tekintetében? A termelés és szolgáltatások legnagyobb változatossága mellett? Vagyis a szabadság, sokszínűség (ha úgy tetszik káosz) elfogadása és kihasználása révén? Mindezt hívjuk szabad vállalkozásnak az emberek, életmódok, gondolkodás, nyelvek, vallások, kultúrák szabadságának a jegyében. Úgyhogy, amikor Orbánra szavaznak erre a szabadságra szavaznak. Mondjuk csak az övére, az igaz…
5m007h 0p3ra70r
2024. július 29. 12:38
»Zokni 2024. július 29. 10:45 … A példája is ostobaság: Billie Sparks (Shelly szomszédja) minden, csak nem “keresztény esztétikus”.« A mondat első felének az indoklása, a mondat második fele, ami egy abszolút szubjektív megállapítás. »Ha belegondolok, pontosan az, amit Ön itt a társaival képvisel.« Semmi sem bizonyítja, hogy neki itt “társai” vannak, ahogy azt sem, hogy a feltételezett társak ugyanazt “képviselik”. Az idézett mondat hemzseg a közhelyektől. »Nem tudja kezelni a másságot« Ez az állítás prekoncepció. »nem érti a tudást nem értékeli a hozzáértést és irigyli a tehetséget.« Ez az állítás tényeket nélkülöző és indulatokra alapított fikció. A lipschy professzorkodás mindig lenyűgöz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!