Hoppá: Robert Fico kőkemény ultimátumot adott Ukrajnának!

2024. július 29. 20:24

Ukrajna dízelimportjának mintegy 10 százaléka a Slovnaft által finomított üzemanyagra épül.

2024. július 29. 20:24

Nyitókép: Milan Jaros/Bloomberg via Getty Images

Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke hétfői Facebook-bejegyzésében éles figyelmeztetést intézett Ukrajnához, sürgetve a helyzet rendezését az orosz Lukoil olajszállítmányainak tranzitjával kapcsolatban – számolt be a Liner. Fico arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Ukrajna nem tesz sürgős lépéseket a tranzit helyreállítására, 

a szlovák Slovnaft finomító kénytelen lesz leállítani a dízelexportot Ukrajnába. Ez a lépés jelentős hatással lenne Ukrajnára, mivel dízelimportjának mintegy 10 százaléka a Slovnaft által finomított üzemanyagra épül.

A szlovák kormányfő emellett említést tett egy lehetséges technikai megoldásról, amely több tagállam együttműködését igényelné a helyzet rendezése érdekében. Bár a részletek egyelőre nem ismertek, Fico pozitívan értékelte, hogy az érintett olajkereskedő vállalatok fontolóra veszik ezt a javaslatot, amely helyreállíthatná az Ukrajnán keresztül történő olajszállítást. Az ügy kapcsán Fico egyeztetett Mirloslaw Kastran ukrán nagykövettel, Juraj Blanár szlovák külügyminiszterrel, és Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel is, aki szintén tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy

a Lukoil-szállítások kérdése nem befolyásolja Szlovákia álláspontját az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban.

Szlovákia továbbra is azonnali tűzszünetet szorgalmaz. Fico kritizálta az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat is, megjegyezve, hogy azok nem érik el a kívánt hatást. Az ügy bonyolultsága és a diplomáciai erőfeszítések jelentősége rávilágít arra, hogy a regionális energiabiztonság és a nemzetközi politikai kapcsolatok milyen szoros összefüggésben állnak egymással.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. július 30. 18:59
Mindeközben a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozotr élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. Cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
faramuci
2024. július 30. 10:36
A kökemény válaszintézkedéssel minél tovább késünk,az a gyengeség jelét továbbítja az ukránok felé......és igazuk van😶 Addig tököltünk ilaria salis lesittelése ügyében is,hogy prüsszelben királynővé koronázták,rajtunk röhög a fél világ.
csapláros
2024. július 30. 09:32 Szerkesztve
alenkacsapláros 2024. július 30. 02:04 • ..."Én nem provokálok...Ne szidd a Felvidéket, ott igazi magyarok vagyunk!!!"... NE TERELJ ! NEM a szlovákok és a Felvidék szidásáról VAN szó. De azt te is GYÁVA vagy itt kijelenteni, hogy a Malina ügy a szlovák titkos szolgálat ügye volt Kalinyák szervezésében, amivel Fico anno (ahogyan Slota ámokfutásával is) egyetértett. Most meg mással ért egyet Fico. Innentől a szlovákiai hol felerősödő, hol elhalványuló magyar ellenes megnyilvánulások a szlovák neonáci ÁLLAMRENDI és benne színes habként a LIBERÁLNÁCI (woke, gender stb.) hívek (ottani magyarok-szlovákok egyaránt) megnyilvánulásai. Ha nem lett volna Mo. támogatása a Felvidéken, akkor most 380 ezer körül lenne az ottani magyarság létszáma. A többi asszimilálódott volna! Az ottani csökkenés igazolja, hogy a Felvidéken sem IGAZI magyar mindenki, ahogyan nálunk, Magyarországon sem... Ezért kiemelt fontosságú a két állam együttműködése, mindenféle kígyó-béka egymásra való kiabálása helyett.
csapláros
2024. július 30. 08:57
alenkaconnorj 2024. július 30. 04:06 ..."A náci az ukrán,!"... Na, és persze - ha már Szlovákiáról van szó - az 1920-as évekből örökölt és azóta ilyen minőségben kiterjesztett SZLOVÁK ÁLLAMREND is náci, amely mint egy hétfejű sárkány. Levágod az egyik fejét a magyarság megmaradása érdekében, de van mellette még további másik hat, amelynek a célja és feladata, a felvidéki magyarság TOTÁLIS ELSZLOVÁKOSÍTÁSA. A rendszer főbb elemei: a nácikra hajazó állammítoszok, kezdve Nagy-Moráviával, és Szvatopluk "őskirállyal", HAMIS, a szlovák kisdiákokból felnőtt korukig a magyarokkal szemben sovinisztákat nevelő történelmi és irodalom oktatással (kezdve a honfoglalók rablóhordázásával, a szlovákok elnyomásával, évszázadokon keresztül (!), hogy a magyarok MINDENT a szlovákoktól tanultak, stb.), Benes dekrétumok, nyelvtörvények, a nyilvános helyeken (pl. parlament) tilos magyar szó, szemben a MI nemzeti KISEBBSÉGI politikánkkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!