Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hivatalos: újabb párt csatlakozik Orbán Viktorék EP-frakciójához

2024. július 01. 13:04

A portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának.

2024. július 01. 13:04
AUSTRIA-HUNGARY-POLITICS-DIPLOMACY

Fotó: TOBIAS STEINMAURER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez; a portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

André Ventura az ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozatáról szóló videót közösségi oldalára is feltöltötte.

Vasárnap írta alá Bécsben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Andrej Babis, a cseh ANO elnöke és Herbert Kickl a Patrióta kiáltványt, amely egy „új politikai szövetséget” kínál fel Európa nemzeteinek valamint szuverenista, patrióta pártjainak.

A csatlakozó pártok az Európai Parlamentben önálló képviselőcsoportot hoznak létre, és az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának – olvasható a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2024. július 02. 07:24
Nem tudom nem észrevenni a magukat "haladó, önállóan gondolkodó értelmiségi" baloldaliak stílusát. Az elméletem szerint pontosan ugyanazt mondják és pontosan ugyanabban a stílusban, ahogy a 444 és társain íródott cikkekben látható. Egyébként ebbe a kategóriába nemcsak az itteni trollok, (az lenne a legkisebb baj) hanem a balos Mondjuk ennyit arról, hogy van saját véleményük, meg hogy van saját stílusuk, de legalább hívőznek meg birkáznak mindenki mást, mert ezt látják egymástól. Ó, az irónia...
Turán
2024. július 01. 20:01
Hamár brüsszelt nem sikerült elfoglalni "kell egy csapat" 😅😅😅
gyaloggos
2024. július 01. 18:57
Z nem valószínű, mi több, szinte biztos, hogy nem lesz a legnagyobb jobboldali frakció ez az új pártcsalád, DE LÉTJOGOSULTSÁGA van, ez kétségtelen.
gyaloggos
2024. július 01. 18:55
SALVINI már bejelentette a csatlakozásukat. AZ orosz-ukrán háborűról egyébként SALVINI, Melonival ellentétben, ORBÁN VIKTORRAL egyező véleményen van, a kampányban szinte szó szerint egyezett a kampányszöveg a FIDESZével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!