Ez végül egész gyorsan ment: Obama is Kamala Harris mögé állt

2024. július 26. 11:45

Szirupos videóval és közleménnyel vetett véget a találgatásoknak, Barack Obama volt elnök, noha korábban nem támogatta Harrist.

2024. július 26. 11:45
null

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Kamala Harrist alelnököt támogatja a Demokrata Párt elnökjelöltjeként Barack Obama volt elnök – írta meg a BBC.  Barack Obama és felesége, Michelle Obama erről közösen adtak ki nyilatkozatot. Ebben azt írták: 

szerintük Harris asszonynak megvan az a víziója, karaktere és ereje, amit ez a kritikus pillanat megkíván.

Állítólag Obama az egyike volt annak a száz demokrata prominensnek, akit Harris Biden visszalépésének pillanatától kezdve győzködött, hogy támogassa. Obama ekkor még csak Bident méltatta, de nem jelezte, hogy támogatná Harrist.

Ezt is ajánljuk a témában

Aztán az alelnök-asszony közben begyűjtötte a demokrata küldöttek többségének támogatását is, így hivatalosan elnökjelöltté vált.

@dailymail The moment Barack and Michelle Obama call Kamala Harris to endorse her. #kamalaharris #election #campaign #obama #michelleobama #barackobama #democrat #endorse ♬ original sound - Daily Mail

Obamáék így pénteken közölték: nagy várakozással támogatják Harrist, s megfogadták, hogy „mindent megtesznek” a megválasztása érdekében. Hozzátették: egyetértenek Bidennel, hogy

„Kamala választása volt az egyik legjobb döntése, amit hozott”.

Emlékeztettek, hogy az asszony volt kaliforniai főügyész, szenátor és alelnök, de valójában több van benne, mint az önéletrajza sugallja: „minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy megnyerje ezt a választást”, sőt: „sosem volt még nagyobb a tét, ő viszont mindannyiunknak reményt ad”. A bejelentést egy szappanoperába illő videóval kísérték, amelyen Harris fogadja Obamáék telefonhívását,

te jó ég” – mondja a videóban az alelnök – „Michelle, Barack, ez nagyon sokat jelent nekem!”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­p­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
agneska-11
2024. július 26. 18:09
Kar erolkodni nekik ki ki mögé áll tök mindegy. Nekik annyi. Elment a hajó. Demokraták kuss, eleg rombolást végeztek, most a republikánusok jönnek és győznek.
vip era
2024. július 26. 17:03
Méltó utódja a vén hugyosnak.A demokrata pártnak csak a bábokat kell adni,az irányítást a nem létező háttérhatalom végzi.
sonira
2024. július 26. 16:53
A "táncosnő" majd gyakran elmondja, hogy future meg freedom. Akármit is jelentsen az. Többnyire semmit, üres, semmitmondó demagógiát. Meg folytatódik a démonizálás és bűnözőzés, a társadalom megosztása és hergelése, ami már egy merénylethez vezetett. Mindez pedig a nemzet egyesítésének képmutató üres szólamai közepette. Obama jól látta, még Bidennel is jobban jártak volna. De több csere már nem fér bele. Most már muszáj megennie, amit főzött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!