Erdogan kitálalt: ezt tervezi az Európai Unió vezetése Magyarország ellen

2024. július 22. 11:53

Már a török elnök is óvatosan fogalmaz Donald Trumppal kapcsolatban, látva, hogy milyen kritikák zúdultak Orbán Viktorra. Erdogan szerint el akarják venni Brüsszelben a soros elnökséget Magyarországtól.

2024. július 22. 11:53
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Most azt próbálja meg kitalálni az Európai Unió vezetése, hogyan lehetne elvenni Magyarországtól a soros elnökséget – árulta el Recep Tayyip Erdogan a Haberturk cikke alapján.

Az újságíró a török-amerikai kapcsolatokról és Donald Trump esetleges győzelméről kérdezte, ám a török elnök nem akart belemenni a témába, mondván, Orbán Viktort is rengeteg kritika éri, amiért Trumppal vacsorázott a NATO-csúcs idején.

Erdogan megemlítette, hogy a magyar kormányfőt amiatt is kritizálták, hogy Oroszországban és Kínában is tárgyalt a béke érdekében, sőt, azt sem hagyták szó nélkül, hogy megjelent a Türk Államok csúcstalálkozóján.

A török elnök a türelem fontosságát emelte ki az amerikai belpolitikával kapcsolatban – nem sokkal korábban egyébként haditengerészeti támaszpont létesítését helyezte kilátásba Észak-Cipruson, válaszul Görögország lépéseire.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A bevándorlás mégsem akkora királyság? Nahát!

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
blackorion93
2024. július 26. 07:30
Annyira bírom, hogy mindig "kiszivárog" "elkotyogják" "kitálalnak" valamit azzal kapcsolatban, hogyan lehetetlenítik el az országunkat és arra válasz reakcióra futja, hogy mire is? Nem szabadság harcolni kell, hanem kilépni az euból. A kínaiak is készséggel adnak lóvét, és még bele se pofáznak a dolgainkba. Csak ehhez elvek kellenének.
patriota-0
2024. július 26. 06:39
Nem értem a dilemmájukat. Jelentsék ki, hogy mától nem Magyarországé a soros elnökség, hanem mondjuk Ukrajnáé. Mit kell ezen szarozni? Egy szavazás az egész. És mindegy, hogy hol történik a szavazás. Lehet a parlamentben is. Ha ehhez a parlamentnek nem lenne joga, akkor előbb szavazzanak arról, hogy joga van. És az se számít, ha nem szavazzák meg, mert akkor a tartózkodók szavazatait nem kell számolni. Ha még úgy sem lenne meg a többség, akkor ne számolják a nem szavazatokat se. Itt sajnos a halottak szavazatait nem lehet hozzáadni az igenekhez, ezért kell ilyen bonyolult eljárást alkalmazni. Amúgy nagyon bírnám, ha ezt megtennék. Ezzel nyíltan beismernék, hogy az unijó működése nem demokratikus. De én örülnék neki, mert szeretném látni a Nagy Pofára Esést. Azt, ahogy OV megszabadulna láncaitól teljes erejével a béke létrehozásán munkálkodna, és sikerülne neki elérni a békét. Akkor mit mondana az EU háborúpárti vezetése? Hogy nem érvényes a béke?
csakazigaz-az1xbiztos
2024. július 26. 06:07
Szóval nem mondott semmit Erdogan, de kell a kattintás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!