Elárulta az ukrán külügyminiszter, mikor ülhetnek le tárgyalni az oroszokkal

2024. július 24. 15:57

„Kijev nyitott az Oroszországgal való tárgyalásokra, ha Moszkva is jó szándékkal kész erre” – mondta Dmitro Kuleba.

2024. július 24. 15:57
Josep Borrell and Dmitro Kuleba speak to press in New York

Nyitókép: SELCUK ACAR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Kínában egyeztetett a konfliktusról. A tárcavezető elmondta, milyen feltételek mellett hajlandók leülni az oroszokkal tárgyalni a békéről. Moszkva reakciója azonnal érkezett az üzenetre – olvasható a Magyar Nemzeten

Moszkva nem utasította el a tárgyalásokat, de azok részletei is fontosak”

– mondta Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára az ukrán külügyminiszter szavait kommentálva. „Maga az üzenet – mondhatni – összhangban áll a mi álláspontunkkal. Az Oroszországi Föderáció soha nem utasította el a tárgyalásokat, de az általunk még nem ismert részletek fontosak, ezért megvárjuk a további tisztázást” – tette hozzá. 

Nem bíznak Moszkvában az ukránok

Kuleba szerdán találkozott Vang Ji kínai külügyminiszterrel, akivel órákon keresztül tárgyalt. Ez az első látogatása Ázsiában az ukrán tárcavezetőnek az orosz–ukrán háború kitörése óta. Az AP amerikai hírügynökség szerint az orosz invázió feszültséget okozott a kínai–ukrán kapcsolatokban is.

Meggyőződésem, hogy az igazságos béke Ukrajnában Kína stratégiai érdeke, és Kína globális békeerőként betöltött szerepe fontos

 – mondta Kuleba, majd a politikus hozzátette: 

Kijev nyitott az Oroszországgal való tárgyalásokra, ha Moszkva is jó szándékkal kész erre, erre azonban Ukrajna jelenleg nem lát bizonyítékot.”

„Kuleba megismételte, hogy (Kijev) kész bevonni az orosz felet a tárgyalási folyamatba, annak egy bizonyos szakaszában, amikor Oroszország készen áll a jóhiszemű tárgyalásokra, de hangsúlyozta, hogy az orosz oldalon jelenleg nincs erre készség” – áll a minisztérium közleményében.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­­l­­d­­ ­a­­ ­s­z­e­­x­i­­ ­p­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Doki53
2024. augusztus 04. 10:34
Kulabá úgy nyilatkozik, mintha Moszkva alatt lennének.
balbako_
2024. július 25. 05:03
Lassan viccessé válik, ha azt is csodás engedménynek tartja a háborúban vesztésre álló fél, hogy egyáltalán a béketárgyaláson a győztes is részt vehet. És a csodás feltételek amiket a vesztes fél szabna bicskanyitogatóan irreálisak a vae victis elvén képzelik a dolgot.
Stingary76
2024. július 24. 22:40
Hányszor szóltak már ezek be Kínának is.. Hogy vicsoroghatott magában ez a náci fasz, amikor ott volt.. De nem tehetett semmit. Elképesztő, hogy mekkora gyűlölet van ebben az ukrán rezsimben mindenki más irányába. Nincs ország az egész földön, akiket ne becsméreltek volna.. De oda ment a veszett kutya Kuleba végül Kínába, oda tolta a pofáját, mert érzi a vesztét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!