Boris Johnson szerint Trumpnak megvan az ereje és a bátorsága, hogy békét teremtsen

2024. július 22. 07:39

A volt brit miniszterelnök optimista a háborút lezárást illetően, ha és amennyiben novemberben Trump fogja megnyerni az amerikai elnökválasztást.

2024. július 22. 07:39
Boris Johnson Delivers Farewell Remarks At No10

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

A volt brit miniszterelnök, Boris Johnson szerint Trump megválasztása után képes lenne békét teremteni Ukrajnában és új kapcsolatot kialakítani Oroszországgal. Johnson szerint Ukrajna győzelme – megfelelően kezelve – paradox módon, egy új és sokkal jobb kapcsolatot eredményezne Oroszországgal a nyugati világ számára.

Johnson a Daily Mail brit lapban publikált írásában kifejtette, hogy Donald Trump rendelkezik az ehhez szükséges erővel és bátorsággal. A brit politikus szerint Trump képes lesz megakadályozni a konfliktus eszkalálódását. 

Boris Johnson emellett kiemelte, hogy Trump pontosan érti a helyzet súlyosságát: 

Ukrajna veresége Amerika számára is hatalmas kudarcot jelentene. A volt miniszterelnök szerint Trump képes lenne úgy véget vetni a háborúnak, hogy az Ukrajna és a Nyugat számára kedvező legyen. 

Johnson szerint ehhez kétlépcsős megközelítés szükséges: először is meg kell erősíteni Ukrajna katonai támogatását, és lehetőséget kell adni Kijevnek arra, hogy a kapott fegyvereket szélesebb körben használhassák. Így Ukrajna visszavághatna az oroszoknak és jobb alkupozícióba kerülne.

A nagyszerű alku

A politilkus szerint Trump „nagyszerű alkut” lenne képes kötni, amelyben Putyinnak legalább a háború előtti, 2022-es határokig vissza kellene vonulnia, és Ukrajna többi részét szabad országként kellene elismernie, akár az EU-n és a NATO-n belül is. Emellett Johnson szerint különleges védelmet kellene biztosítani az orosz ajkú lakosság számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­é­­k­­­e­­­l­d­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
khomeini
2024. július 22. 13:54
hogy nem szakad rá az ég...
Ati Papa
2024. július 22. 13:52
Sok cikket elolvasva sokan Trumpot tartják az új messiásnak és úgy várják, mint a megváltót. Intő jel lehet azonban az, hogy ő is csak egy párt tagja és egy hivatalnok lesz elnökként is. Óriási erők állnak mellette és vele szemben. Ráadásul ő sosem mondta azt, hogy Európát akarja naggyá tenni (bolond lenne), végig arról beszélt, hogy tegyük Amerikát naggyá AGAIN. Ha leállítja a háborút ugrik átmenetileg a hadiipar óriási bevétele, munkahelyek ezrei válnak fölöslegessé. Szóval az csak porhintés amit mond, Várjuk ki a végét. Nagyanyám egykori mondása: Vacsora után a maradékkal!
Palatin
2024. július 22. 11:33
Azért csak óvatosan. A CIA mindenképpen le akar számolni az oroszokkal. Biden bár visszalépett a jelöléstöl, de JANUÁRIG Ö AZ ELNÖK. Ehhez ragaszkodik, erröl nem mondott le. Igy a CIA-nak van még egy fél éve, hogy olyat tegyen, ami megakadályozhatja azt, hogy Trump megváltoztassa az irányt. A CIA akármeddig elmehet ebben, nem szívbajosok. Az egyetlen korlát az, hogy az USA-ban ne fajuljon odáig a helyzet, hogy véres, lecsillapíthatatlan polgárháborúra kerüljön sor. Ez egy nagyon tág határ. Hogy a külföld mit szól az amerikai belpolitikához, az öket nem érdekli Az USA nagyon jól tudja, hogy ha nem robbantanak ki világháborút, akkor nem tudják tovább megtartani a hegemonikus világuralmukat, mert a BRICS rohamosan fejlödik, és világ népei ugyancsak rohamosan fordulnak el az USA-tól. Tehát egy szilárd világbéke az USA hatalmának nagyon jelentös visszaesését fogja jelenteni. Nagyon jól tudják, hogy az ukrajnai háború az utólsó esélyük arra, hogy megtartsák pozicióikat. Ez elgondolkodtató
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!