Biden egy másik dimenzióban él, mint a demokraták

2024. július 09. 16:49

A liberális The Washington Post elemzi, hogyan nem veszi észre az amerikai elnök a kampány díszletei között, ahogy pártja prominensei lassan kihátrálnak mögüle.

2024. július 09. 16:49
Maráczi Tamás

Nyitókép: Joe Biden Pennsylvania állambeli Harrisburgben kampányol 2024. július 7-én

Miközben Joe Biden három nap alatt két billegő szövetségi államban kampányolt, addig Washingtonban több demokrata képviselő és a párt több tisztségviselője felvetette, hogy még az elnökválasztási kampány élesbe fordulása előtt le kellene cserélni őt egy másik elnökjelöltre. Biden ezt nem veszi észre, mert 

amerre jár, csak zászlókat lobogtató, éljenző sokaságot lát maga körül - de ez csak a felszín, a mélyben egyre erősebb a megfúrására irányuló szándék 

- írja Matt Viser, a The Washington Post fehér házi tudósítója.

Mint írja, a pártbeli elemzők már nagy bajokat olvasnak ki a friss felmérésekből, de Biden holtversenyt lát, az elemzők egy gyorsan öregedő férfit látnak, aki folyamatosan veszti el képességeit az irányításra, de Biden szerint ezeken a fáradtság okozta problémákon túl lehet lendülni energia és erő felmutatásával. Az elnök optimista, pártja azonban egyre pesszimistább, ahogy attól tartanak, hogy ha a kampány így folytatódik, akkor Donald Trump besétálhat majd a Fehér Házba.

Joe Biden jelenleg kampányesemények sorát vállalja, hogy demonstrálja: alkalmas jelölt, van benne erő, hogy megcsinálja, de 

támogatói egyre inkább az adatokat és a felmérések számait nézik, azok pedig egyre kedvezőtlenebbek. 

Amikor riporterek azzal szembesítik, hogy a Demokrata Párton belül egyre több befolyásos ember figyelmeztet a közelgő fiaskóra, mint például Maura Healey massachusettsi kormányzó vagy Mark R. Warner szenátor, akkor Biden azzal hessegeti el a kritikákat, hogy nem kapott tőlük ilyen jellegű figyelmeztetést. Az elnök a belső kritikákat a pártelit ármánykodásának tartja, kampánykörútja élményeiből pedig azt a következtetést vonja le, hogy az átlagemberek, a szavazók szeretik őt, azt szeretnék, ha maradna az elnöki székben - írja az amerikai liberális lap.

A cikk írója szerint Biden néhány nappal ezelőtt kijelentette: 

csak akkor száll ki a versenyből, ha Isten szól neki, 

márpedig a demokrata-szimpatizáns keresztény gyülekezetekben csak megerősítést kapott, hogy folytassa még egy ciklus erejéig.

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­­­ ­­s­­z­e­x­­i­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Csomorkany
2024. július 13. 21:56
Még néhány hónapig igazán kitarthatna. Én drukkolok neki.
Beszélgető
2024. július 09. 19:36
kitartás budibidé! Nyerd meg a trumpnak!
Akitlosz
2024. július 09. 18:46
Majd döntenek a válas­ztók. Nem erről s­zól a "demokrácia"? A s­zerző mit s­zeretne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!