Békemisszió, vagy öt év háború?

2024. július 22. 15:10

Minden évszázadban van egy nagy háború, amely hosszú évtizedekre meghatározza a nagyhatalmak közötti erőviszonyokat.

2024. július 22. 15:10
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

Fotó: Chris Kleponis / AFP

„Orbán Viktor békemissziójának második tapasztalata szerint a hadviselő felek egyelőre a harctéren akarnak tárgyalási pozíciójukon javítani, ezért külső beavatkozás nélkül nem hajlanak sem a tűzszünetre, sem a béketárgyalásokra. Az EU és a NATO már öt további évre »nevére vette« a háborút, »Trump-állóvá« téve annak finanszírozást. Az orosz gazdaság hadi üzemmódban működik, már most több lőszert gyártanak, mint a teljes Nyugat 2026-ban szeretne. A harctéren az oroszoknak áll a zászló.

Minden évszázadban van egy nagy háború, amely hosszú évtizedekre meghatározza a nagyhatalmak közötti erőviszonyokat. A XVI. században a törökök; a XVII. században az Európa perifériájáról feltörekvő protestáns hatalmak; a XVIII. és a XIX. században a franciák, míg a XX. században a németek próbálták a status quo-t a fegyverek erejével megváltoztatni, ami nem sikerült. Az elmúlt négyszáz év az angolszászok világuralmáról szólt, amit első sorban a londoni, majd a New York-i tőzsde kapitalizációjának és flottájuk erejének köszönhettek. Ez alatt a négyszáz év alatt alaposan kitanulták az »Oszd meg, és uralkodj!« ősi elvének használatát, így mindig találtak olyan nemzeteket, amelyeket az éppen aktuális fő rivális ellen lehetett fordítani, vagy ahogyan azt 1939-ben Londonban mondták: »Az utolsó belgáig, franciáig és lengyelig harcolunk!«. Most éppen az »utolsó ukránig«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. július 23. 14:27
FOGJÁTOK MAGATOKAT VAGY MEGDÖGLÖTÖK ÉS AZ ELTAKARODÁSON KÍVŰL TI MINDEN MÁSÉRT MEGDÖGLÖTÖK.
EX_Terminator
2024. július 23. 13:27
KI VAGY TE MI VAGY TE TE ROHADT ELMEBETEG PATKÁNY HOGY AZT KÉPZELED BELE POFÁZHATSZ ÉS AVATKOZHATSZ ABBA HOGY KIT FOGADJUNK BE AZ ÉLETÜNKBE ÉS VILÁGODBA A DRÁGALÁTOS EGYENLŐ MÓDON ELMEBETEG APUCIKÁDDAL MEG NEKI A NYÍLT TÁRSADALMÁVAL EGGYÜTT TE RÜHES KORCS KUTYA????????????????????????????????????????????????????? MEGHALSZ TE FÉREG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EX_Terminator
2024. július 23. 13:25
eltakarodsz vagy meghalsz és ha ezt a játékot 5 milliárd évig játszod, akkor 5 milliárd éven keresztül ez lesz minden választásod, és minden végeredmény. OLYAN FÉRGEKET MIT TE SOHA NEM FOGOK MEGTŰRNI MAGA KÖRÜL ÉS HA ERRE EGYES FÉRGEK A DRÁGALÁTOS INKLUZIVITÁSUK ŰÁLCÁJA ALATT AZT MERÉSZELIK VAN JOGUK BELE AVATKOZNI KI ERŐSZAKOLNI KI KÉNYSZERÍTENI HOGY EZ VAGY BÁKI VAGY BÁRMI MÁS ELŐTT MEGNYÍLJUNK MERT AZ ŐRÜLETÜK SZERINT KUTYA KÖTELESSÉGÜNK BEFOGADNI ŐKET A VILÁGUNKBA AZ ÉLETÜNKBE ÉS RÉSZT VENNI AZ ŐRÜLETÜKBE, ARRA A VÁLASZ AZ, HOYG AKÁRKI IS LEGYEN AZ A FÉREG AKINEK EZ CSAK AZ ESZÉBE MERÉSZELT JUTNI, KESERVES LASSÚ KISZÁMÍTOTT KEGYETLENSÉGGEL VÉGREHAJTOTT KÍNHALÁL FOG RÁ VÁRNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pelso j.
2024. július 23. 12:16
"békemissziójának második tapasztalata szerint a hadviselő felek egyelőre a harctéren akarnak tárgyalási pozíciójukon javítani" Ez azt jelenti, hogy nulla az eredmény. S még le is írod, te szerencsétlen talpnyaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!