Az oroszok visszafoglalták Urozsajnét, az ukránok egyelőre nem értik, hogyan történhetett ez meg

2024. július 14. 17:38

Az orosz fegyveres erők elfoglalták a Donyeck megyében található Urozsajne települést, amelyet az ukránok tavaly nyári ellentámadása során szereztek vissza. Az orosz támadás súlyosan befolyásolja a kelet-ukrajnai frontvonal helyzetét, mivel az oroszok újra nullázták az ukrán hadsereg egy korábbi sikerét.

2024. július 14. 17:38
Traces of war in Ukraine's Toretsk

Kép forrása: George Ivanchenko/Anadolu/Getty Images

Az orosz fegyveres erők elfoglalták a Donyeck megyében található Urozsajne települést, amelyet az ukrán csapatok a tavaly nyári ellentámadás során foglaltak vissza 

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi bejelentése szerint az orosz erők jelentős támadást indítottak a falu északi része ellen, két századnyi személyzettel, ami egybecseng az ukrán nyilatkozatokkal. 

Az ukrán DeepState Telegram-csatorna már szombaton közölte, hogy az oroszok bevették a falut; 

Ma reggel az ellenség hatalmas támadást indított a falu északi része ellen. Az ellenséges erők jelentősek voltak, információink szerint két századnyi személyzettel. A védelmi összeomlás okainak és előzményeinek tisztázása folyamatban van”

– írta a csatorna.

Az ukránok tavaly augusztusban foglalták vissza Urozsajnét, a nagy ukrán tavaszi-nyári ellentámadás keretében, de azóta az oroszok a legtöbb ekkor ukrán ellenőrzés alá került települést már visszafoglalták.

(via Portfolio)

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 19. 00:33 Szerkesztve
xantua 2024. július 15. 15:08 • Szerkesztve " Szóval ilyenkor jön a csali stratégia" Amikor a csatatér minden négyzetméterét madártávlatból ugyan, de óránként ellenőrzik, ott nehéz túlélni a mozgó harcot vagy meglepetést elérni. A ruszkik viszont csapatlégvédelemmel és zavarással elég jól védik a magukét....
2024. július 15. 15:08 Szerkesztve
Micsoda marhaság a területi harcot tenni a stratégiává. Helyesebb lenne az ember védelemre és a maximális hatékonyságra alapozni. Ebből a szempontból pont dinamikus frontvonal kellene. Mint ahogy a magyarok is csinálták: előrenyomulás, megfordulás, futamodás színlelése, majd az üldöző ellenség felszámolása. A területvédelemi harc az oroszok sajátossága, ott meg van a felesleges emberanyag, amit le lehet darálni. Amúgy is beásták magukat az oroszok, felesleges támadni őket, átugrani nem lehet, mert nem tudjuk légiúton támadni, nincsenek légideszant egységek. Szóval ilyenkor jön a csali stratégia - ahol támad az orosz, ott átengedni, majd ledarálni.
2024. július 14. 20:19 Szerkesztve
Ez a hír mintegy 30 perccel előbb, 2024. július 14. 17:06-kor közzé lett téve a komment szekcióban. A gyerek és hadifogoly gyilkos banderista nácikat dicsőítő; Szombat hajnalban könyörtelenül lecsaptak az ukránok Oroszország belsejében című cikk alatt.
backsplash
2024. július 14. 20:01
Egyébként ez nem volt különösebben nagy ukrán siker tavaly, ugyanis itt volt az, hogy rendőrök és területvédelmis újoncok védték a területet, amit a nemzetközi légió támadott, itt vetették be először a lengyeleket és franciákat támadó hadműveletben. Az oroszok innen kivonták az "erőket" és a Zaporozsje és Herszon régiókba vitték. (Az ukránok érdemei a csapatkivonás utáni tisztogató akciókban merültek ki, talán vannak, akik emlékeznek, micsoda tombolásba kezdtek a civilek között.) Itt vált világossá, hogy a Krím az elsődleges a ruszkiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!