A történelmet nem a gyáva, kisszerű alakok írják

2024. július 24. 16:41

A felemásra sikeredett rendszerváltás egyik ikonikus jelenete volt 1992. október 23-án, amikor a forradalom évfordulóját harmadszor lehetett valóban szabadon megünnepelni, a Kossuth téren Göncz Árpád államfő mondott volna beszédet.

2024. július 24. 16:41
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasárnap.hu

Nyitókép: Képernyőkép

„Göncz meglehetősen ellentmondásos szerepet töltött be, a nemzeti kormány intézkedéseit, az igazságtétel megvalósítását többször elszabotálta, sokan nem alaptalanul arra gyanakodtak, hogy valójában nem ő dönt fontos kérdésekben, hanem azok, akik mögéje bújva befolyásolják.

Azon az őszi estén a tömeg – elsősorban volt ötvenhatosok, egykori bajtársai – kifütyülték a köztársasági elnököt. A kortársak tudatába beleégett a pillanat, de az eltelt hosszú idő miatt talán sokan mit sem tudnak arról a szerencsétlen, esetlen idős emberről, aki zavartan toporog, kétségbeesetten pillog oldalra, mi legyen, mígnem kisomfordál a Parlament előtt ácsolt dobogóról, mint ahogy a rossz tanuló kullog a helyére. A Blokád című film is remekül bemutatja, mennyire nem volt ura Göncz a döntéseinek, elsősorban az SZDSZ kemény magja határozott arról, mikor mit mondjon, hová álljon, és beszéljen-e egyáltalán.

Ekkor már, a Demokratikus Charta égisze alatt megtörtént a régóta eltervezett összeborulás az állampárti utód MSZP és az ál-rendszerváltó, ál-liberális SZDSZ között, aminek eredménye 1994-ben a régi rendszer rossz emlékű figuráinak visszatérése, a pufajkás Horn Gyula miniszterelnöksége, majd némi polgári kitérő után Gyurcsány hazugságra épülő szomorú-dicstelen rémuralma lett. A történelem kerekét azonban nem lehet visszaforgatni; ahogy ’56 szellemisége és igazsága is győzedelmeskedett, úgy a balliberális oldal súgói, manipulátorai, láthatatlan főnökei is csak 2006-ig tudták megtéveszteni a magyar népet, amelyik olyan erősen immunizálódott, hogy a globalisták azóta se nyertek idehaza semmit. (Legfeljebb Budapestet öltöztetik időnként vörös – újabban szivárványszínű – rongyokba, de hát ez is a magyar história része…)”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

vasarnap.hu

Idézőjel

A szent szláv pápa nem érhette meg, hogy Európa két szláv népe öli egymást halomra a nyugat álságos sopánkodása és lelkes közreműködése közepette.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2024. július 25. 12:16
Kedves Zsolt! Nem tudom, hogy hány éves voltál a rendszerváltozáskor, de abszolút történelmietlen amit írsz. A rendszerváltozás az akkori állampárt részéről, egy "fentről" kezdeményezett politikai változás volt!!! Az állampárt nagyon vigyázott arra, hogy tagjai minden új politikai pártba beférkőzzenek. (MSZP, MDF, SZDSZ, Kisgazda Párt .. stb. ) A Fidesz-alapító politikusokat pedig egyenesen az állampárt által nem hogy megtűrt, de általa finanszírozott Bibó Kollégium által nevelte ki. Nem is tudom, hogy mit vártál (vársz) egy ilyen politikai elittől? Talán azt, hogy kimondják saját vagy elődeik bűnösségét? Az MSZP és Horn Gyula visszatérése nem politikai cselszövés következménye!!! A Kádári-érában VISZONYLAGOS JÓLÉTHEZ, BIZTONSÁGHOZ szokott embereknek 4 év alatt elegük lett az átmenet okozta bizonytalanságból, nehézségekből (magas infláció, munkanélküliség, megszorítások ..stb.) és visszasírták a Kádár-korszakot. DE EZ ELŐRE BORÍTÉKOLHATÓ VOLT!!!!
Pelso j.
2024. július 25. 10:19
A teféle legalja határolja be a gyáva, kisszerű alakok körét? A baksisod alapján?
nemugatolmerkapol
2024. július 25. 07:10
Ungváry, te gyáva szar! Amikor Csurka István mindezeket már akkor ki merte mondani, ti még el voltatok alélva Göncz Árpi bácsi nagyságától! Csurkát meg elhordtátok mindennek. Kérj bocsánatot Csurkától holtában, és kussolj örökre!
gekk
2024. július 24. 21:30
Ja. Tehát nem orbit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!