Értelmetlen áldozatok; a halál háborús kultúrája

2024. július 22. 16:39

A szent szláv pápa nem érhette meg, hogy Európa két szláv népe öli egymást halomra a nyugat álságos sopánkodása és lelkes közreműködése közepette.

2024. július 22. 16:39
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Mindez, mondjuk, húsz éven keresztül, hétezerháromszáz napon, vagyis százhetvenötezer-kétszáz órán át mindig, szünet nélkül. És ekkor érkezik egy behívó, jön egy teherautó, megáll a kapu előtt, belökik a gyereket, elviszik a frontra, ahol másnap egy golyó vagy gránát vagy egy leomló házfal végez vele. Százhetvenötezer-kétszáz óra, tízmillió perc öröme, bánata, munkája, szenvedése, ígérete, boldogsága lesz oda egyetlen perc alatt.

Mindaddig, amíg fegyverkereskedő hiénák, megfizetett, erkölcstelen politikusok, »léhűtők, hitványok, lelketlen szolgálók, haszonlesők« elhúzzák, támogatják a háborút, fiatalok tízezrei halnak meg értelmetlenül, egyetlen pillanat alatt tönkre téve évtizedek megannyi befektetését. És ahelyett, hogy ezeket a háborús kufárokat vonnák felelősségre, vagy küldenék a frontra (folytatva az iménti idézetet: »A harcokban elbújtok, s osztásnál tolongtok egymás előtt«) még van pofájuk bírálni azt a politikust, aki talán egyedüliként próbál ez ellen tenni.

A szent szláv pápa nem érhette meg, és talán nem is sejtette, hogy rövidesen Európa két szláv népe öli egymást halomra a nyugat álságos sopánkodása és lelkes közreműködése közepette, amihez még saját honfitársai is tapsolnak majd. De amikor a halál kultúrájáról beszélt, váteszként erre is gondolhatott.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. július 23. 13:40
m.youtube.com/watch?v=t3QfYF2qhh0&t=47s&pp=ygUVQW1lcmlrYSBwdWNzIGjDoWJvcsO6
ertönszena
2024. július 23. 12:12 Szerkesztve
Nagyon igaza van Ungváry Zsoltnak. Orosz és ukrán egy nép, ezer éve együtt, testvérként éltek, fejlődtek. Csak nem gondolja valaki, hogy az egy szerves fejlődés része, hogy Ukrajna a nyugati impériumhoz fog csatlakozni? Komolyan gondolja bárki, hogy akkor, amikor minden tömegmegmozdulás ereje kizárólag azon múlik, hogy a szervezőknek mennyi pénz és milyen tematizáló hatalom (média) áll a rendelkezésére, akkor léteznek még spontán színes forradalmak? Komolyan gondolja bárki, hogy a színes forradalmakat nem egyetlen hatalmi központból szervezik az egész világon? Komolyan gondolja bárki, hogy ami a Majdanon és azt megelőzően történt, az az ukrán népakarat spontán kifejeződése volt, amikor mindenki tudja, hogy Victoria Nuland egy kiszivárgott beszélgetésben elmondta, csak ők – értsd: az amerikai kormányzati deep state – 5 milliárd amerikai dollárt költöttek rá? Van bárki, aki azt hiszi, hogy az ún. demokráciaexport nem pőre imperialista felforgató tevékenység? Ha van ilyen, az szánni való.
Csendesgyöngy
2024. július 22. 18:54
A Nyugat ismét megőrült, nem tudja megtagadni önmagát. Pedig igazán elgondolkodhatnának az alábbi mondaton. "Száz módját is tudom annak, hogy kell az orosz medvét előcsalogatnia barlangból, de arra egy sem, hogy visszaküldjem." (Otto von Bismarcknak tulajdonított mondat.)
FeketeFehér
2024. július 22. 17:33 Szerkesztve
A háborúról firkálgató fideszes propagandistáknak tilos leírni Putyin nevét. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!